Recomand : notebook Maguay

Relațiile dintre companie și potențialul client sunt deseori extrem de fragile. In domeniul IT pe segmentul notebook, concurenta este destul de mare. Este suficient sa te duci pana la hypermarket sa iți faci cumpărăturile si deja ai gasit 4-5 branduri, configuratii diverse dar preturi asemănătoare.

In ritmul actual al evolutiei tehnologiei este destul de greu sa rămâi fan al unui brand. De foarte multe ori, la același cost, este posibil sa apară un produs concurent mult mai performant si dragut. Ei bine, punând in balanță acești factori de decizie, sunt foarte puține companii care mai “gâdilă” clientul.

Zilele acestea, in căutarea unui laptop, am căutat produse bune dpdv al configuratiei, prețuri modeste si garantia brandului. O parte din companii s-au arătat indiferente solicitării mele de achiziție de la distanță. Alte companii nu au apreciat raportarea problemelor interne chiar si cu print screen in fata. Cu toate acestea, sunt si companii care vor sa vândă simplu si rapid.

Întâmplător am redescoperit brandul Maguay. Dupa o privire atenta asupra produselor disponibile, m-am oprit la un MyWay V1401i, dar se afla in secțiunea business to business. Mi-am încercat norocul ca persoana fizica si am cerut o cotație de preț si disponibilitatea în stoc.

Ceea ce a urmat a fost modelul ideal de achiziție a unui notebook. Eu am trimis cererea, o domnisoara mi-a răspuns destul de rapid oferind toate detaliile necesare achizitiei si mențiunea ca tipul de procesor P6200 de 2.13GHz nu mai este disponibil dar au un Intel Core i5-430M de 2.26GHz. Am fost de acord, am plătit si toată lumea a plecat acasă fericită.

Pașii sunt simpli : ceri, ți se oferă (eventual si un pic de consultanta), plătești, ai produsul. Dar totul se rezuma la comunicare ! Daca potențialul client a facut cei 6 ani de acasă in fata blocului, compania va pune bețe în roate prin adaosuri sau caracteristici nedorite. Daca, in schimb, compania tratează de sus clientul si cu sictir, atunci micul nostru cumpărător va da banii altei companii care își respecta clienții.

Exemple de “așa nu” tot avem. Astăzi a venit timpul sa avem exemple si de “așa da!“.

Dupa ce imi ajunge laptopul in teste, revin cu video review 🙂

Apropo, prețul (in ron) de la o asemenea configuratie cat credeți ca este ?  Nu trișați. Prețul va fi in finalul tabelului.

 

Model

MyWay V1401i

Procesor

CPU INTEL CORE I5-430M 2.26GHZ/3M TRAY

Chipset

Intel HM55

Display

14” HD LED, rezolutie 1366×768

Grafica

Intel HD Graphics/UMA

Hard disk

320GB 2.5″ SerialATA, 5400rpm, 16MB thin

Memorie

2048 MB SO-DIMM DDR3-1066

Maxim  8GB, 2 sloturi

Unitate optica

DVD-RW SONY OPTIARC SLIM SATA

Interfete comunicare

10/100/1000Mbps Gigabit EthernetWiFi 802.11 b/g/n

Dotari multimedia

HD Audio, microfon + boxe, Webcam 1.3Mpcard reader 3-in-1

Conectori

3*USB2.0, 1*Mic-in, 1*Headphone-out, 1*RJ-45, 1*VGA, 1*HDMI

Posibilitati expansiune

Mini Card slot

Caracteristici securitate

Slot Kensington Lock; Parole: BIOS, Boot

Baterie, autonomie

Li-Ion 6 celule; Autonomie pana la 4 ore

Accesorii incluse

AC Adapter, optional alimentator AUTO + AC Combo

Dimensiuni, greutate

344 x 237.5 x 19.5~33.8mm, 2.2 Kg

Garantie

24 de luni; termen maxim 7 zile pentru remedierea oricarei probleme de functionare in garantie!

Prețul ? Hai râdeți că nu glumesc : doar 1560 RON la cursul valutar actual. TVA inclus, da? Pana nu il testez nu pot sa fiu 100% sigur, dar, la aceeași configuratie merită sa cumperi un Asus, Acer, Fuji etc cu 2500+ sau un laptop ieftin MyWay cu ~1500 RON? 🙂 Voi decideți.

Bonus : Configurează-ți chiar acum propriul tău sistem ultraportabil de gaming, MyWay H1101x pe http://myway.maguay.ro pentru că la achiziționarea unui H1101x, primiti un rucsac de laptop cadou (fie vorba între noi, chiar mi-ar place si mie unul)

  1. Dragos Bostina 1 aprilie 2013 at 09:07

    Cred ca e corect H1101x, cel din link. Nu U. La Maguay U e seria de ultrabook-uri, iar ‘Vanatorul’ e in portabil de gaming 🙂

    Cristian Iosub