Recomand : PPay.ro

Despre plățile prin paypal si avantajele acestuia am mai scris si anul trecut. De data aceasta revin asupra subiectului punând accent pe reincarcarea telefonului mobil si plata creditului prin paypal.

Am fost plecat din localitate vreo trei zile iar Internetul nu m-a ajutat deloc. Din cauza lipsei Internetului, nu am putut folosi nici serviciile de VoIP asa ca am căutat o soluție de compromis: să încărc cartela Cosmote. Dilema : cardul bancar nu il aveam la mine, aveam nevoie de credit ca sa dau câteva telefoane in RO, Internetul mergea cu viteza melcului… Soluția : căutăm pe internet cum pot reincarca numarul Cosmote cu plata prin paypal. Da, stiu, in secolul XXI siteul lor arată tot ca la revolutie iar webcare nu știe paypal.

S-au gasit câțiva pe diverse bloguri/forumuri/mesaje Facebook sa imi incarce numarul cu plata prin paypal dar la niște prețuri mult peste asteptarile mele. În plus, eu sunt destul de sceptic atunci când ofer bani unei persoane fara statut juridic.

Mi-am adus aminte ca in articolul de anul trecut era o dsoara care imi recomanda PPay.ro (multumesc Iulia).

Ce spune PPay ca face?

 • Serviciu de reincarcare credit prepay cu plata prin PayPal.
 • Incarcare electronica online Vodafone, Cosmote, Orange.
 • Vodafone – reincarcari cu valori cuprinse intre 4 si 12 euro.
 • Cosmote – reincarcari cu valori cuprinse intre 5 si 10 euro.
 • Orange – reincarcari cu valori cuprinse intre 3 si 12 euro.
 • Pentru reincarcari cu valori mai mari, va rugam contactati-ne.
 • Incarcarea cartelelor prepaid dureaza intre 5 si 30 minute.
 • NU oferim coduri de incarcare, se incarca numarul direct.
 • Sunt acceptate doar conturi PayPal verificate, din Romania.
 • Ne rezervam dreptul de a face refund in anumite conditii

Am intrat pe site, am citit instructiunile din pop-up, apoi am citit pe internet câteva păreri despre ei. Totul era in regula. In plus, in footer se specifica “Sistem de distributie electronica a serviciilor prepaid oferit de EPS Distribution Grup SRL”. Am văzut ca era modulul de chat activ si am pus singura întrebare care o mai aveam : “în cat timp de la efectuarea plătii se face reincarcarea avand in vedere ca e sambata noapte ?” . Mi s-a spus ca in 5 minute deci timpii de așteptare sunt rezonabili. Imi aduc aminte prin 2006 – 2007 când a fost lansat EPS (e-prepaid.ro) ca stateam si jumătate de ora pana sa primesc un voucher in condițiile in care plata era deja confirmată cu cardul.

Revenind la PPay.ro, instructiunile sunt simple : intri în contul tau paypal, selectezi in Tabul de sus “Send money”, când te întreabă pt ce trimite banii selectezi ca vrei sa ii trimiti prietenilor / familiei, scrii suma ce urmează sa o trimiti si adresa de email comanda@ppay.ro. In următoarea pagina ești întrebat daca vrei sa trimiti si un mesaj destinatarului. In câmpul Subiect trebuie scris operatorul de telefonie mobila si numarul de telefon ce urmează a fi reincarcat. Sunt importante aceste date pt a se ști ce numar urmează a fi reincarcat si ce operator este actual (din 21 Octombrie 2008 pana la inceputul lui aprilie 2013 peste un milion de numere de telefon au fost portate, din care 670.000 pe segmentul telefoniei mobile, potrivit ANCOM si e destul de greu sa ghicesti ce operator este dupa prefix).

Dupa doua minute de la trimiterea plătii am verificat creditul cartelei si reincarcarea fusese efectuată cu succes. In timpul asta am primit si email de la PPay cu confirmarea reincarcarii.

Nu mi-a trimis Cosmote mesaj de confirmare dar nici nu imi cade mana daca verific singur.

Costul unei reincarcari se calculează inmultind cu 1.5 fiecare euro. Astfel, la 8€ reincarcati se adaugă TVA si adaos comercial si rezulta prețul din magazin. 8*1.5=12€. Da, din păcate operatorii din România adaugă TVA de 24% si adaos comercial la propriile produse. Am mai scris de măgărie aici cu răspunsul lor oficial. Pe la vecinii noștri din alte tari nici un operator mobil nu cere plata TVA, cu atât mai mult sa ceara si adaos comercial.

Concluzie

Reincarcarea viitoare prin paypal sigur va fi tot la PPay.ro

 

 1. Am avut si eu nevoie de o plata prin skrill ca-mi expira contul, asa ca am decis sa caut pe net…. fastpay nu functiona, asa ca am gasit http://tr.im/42t24, unde am incarcat prin cod, tot asa, cu-n adaos maricel dupa parerea mea, dar o faceam ca sa pastrez contul MB. Pe homebank si la operator valoarea iepuroiului e 5,4 ron….

  Eu prefer incarcarea prin cod pt. ca-l pot pune la pastrare, codul fiind valabil cam 7 ani, in rest beneficiile se pastreaza, in functie de valoarea incarcata….

  Stiu de la pbxes ca paypal accepta si plati recurente- gen abonament, ar fi de intrebat daca ppay
  ar permite o reincarcare recurenta, luna de luna, din moment ce suma oricum e fixa si se retrage automat din cont, eventual cu un eventual discount, pt. a scapa de grija incarcarilor lunare……

  • Buna tuturor!

   In primul rand multumesc domnule Cristian pentru evaluarea obiectiva 🙂
   PPay.ro face reincarcari la cartele telefonice prepaid prin Paypal dar si prin Moneybookers (Skrill) iar cei doritori pot alege si varianta cu plata recurenta daca doresc. De ajuns sa mentioneze acest lucru atunci cand fac comanda, de restul ne ocupam noi.

  • CRISTIAN IOSUB 26 mai 2013 at 07:05

   Buna idee treaba cu plata recurenta.

 2. Salutare.
  Eu folosesc PPay.ro pentru a-mi reincarca cartela. Tocmai am cerut plata recurentă și văd că merge 🙂

 3. […] vă spun la modul cel mai sincer și altruist că singurul recomandat la ora actuală este PPay.ro . Nu reține nici un fel de date. Transferul îl faci tu cu mânuța ta, comunicarea este rapidă, […]

 4. Sunt curios:
  – cum evita PPay problema “binevoitorilor” care se grabesc sa dea chargeback la 1 minut dupa incarcaare?

  – cum evita sa supere PP pt. ca le cam “incaleca” TOS folosindu-i ca intermediar, in propriul lor interes?

  • CRISTIAN IOSUB 21 august 2013 at 14:02

   Pt a menține prețul mic si a evita comisioane inutile, PP am văzut ca recomanda transferul “for a friend/family”. Daca ar fi fost “for a service” unde ai posibilitatea de a cere refunding, comisionul era de 3.8% pt paypal. Ceea ce nu are rost. Anyway, nu poti cere refunding direct din paypal. Poti in schimb vorbi cu ei sa facă refunding daca nu au apucat încă sa incarce.

 5. Cand ziceam “binevoitori”, nu ma refeream la cei care se razgandesc *inainte* de incarcare ci dupa…:)

  E interesant de stiut – si pt. alte afaceri de gen care se folosesc de PP pt. a servi ca intermediar intre 2 enduseri, de ex. serviciile de escrow – cum reduc riscul unei descoperiri/frauda la faze de genul…?

 6. Nu, mey draga :), nu m-ai inteles: nu caut sa aflu cum pot fi “scurtcircuitati” ci sa folosesc aceasi metoda de mitigare a riscului de frauda la o afacere de escrow(tot folosind PayPal) pe care ma bate gandul sa o pun in aplicare…

  • In cazul incarcarilor, daca cineva se razgandeste dupa, nu poate fi gasita nici o solutie nici macar de operator. Daca iti incarci cartela cosmote, operatorul nu iti poate returna banii. asa ca ce ai zis pe caz, cade din start.
   daca ai un alt business, depinde de acesta. Nu poti integra platforma de plati automata prin paypal daca e for family ci doar daca e for service.
   Deci fiecare modalitate de plata are avantaje si dezavantaje

 7. Raul are dreptate, din pacate si noi a trebuit sa renuntam la modalitatea asta de plata. In cazul platilor printr-un gateway de plata, PayPal nu permite plata ca si donatie.

  Pentru Iepuroa, Monebookers are un serviciu de escrow, iar comisionul e de 1% (minimum 2€).

  Cristian Iosub