Recomand : Sistem de navigatie Smailo HD 5.0

Spuneam zilele trecute că aș vrea să schimb bravul meu erou navigator Smailo 4:3 HD. Am schimbat mai multe modele de navigatoare auto, dar singurele față de care am rămas fidel sunt cele de la Smailo. Există o chimie între noi, există acel sentiment de compatibilitate ca într-o relație. Când l-am cumpărat costa undeva în jur de 450 ron (varianta doar cu harta RO). Timpul a trecut iar prețul navigatorului nu s-a depreciat, fiind acum undeva în jur de 400 ron.

Mă gândeam inițial să îmi iau un navigator de 7″, dar am folosit recent o tabletă de 7″ pe post de navigator și mi se pare prea mare totuși să o am atârnată în parbriz. În plus, (șoferii de noapte pot confirma) este destul de deranjant să conduci pe autostradă și pe serpentine noaptea, să fii concentrat la drum dar în același timp să ai o sursă de lumină de 7″ pe bord. Da, în general un navigator GPS are și modul de grafică de noapte unde sunt inversate culorile, contrastul. Dar nu am reușit să mă adaptez cu tema de noapte a softului de pe navigator.

Așa că m-am decis să îmi iau un Sistem de navigatie Smailo HD 5.0, harta Full Europe la doar 509 RON de la eMAG. Rulează Microsoft Windows CE 6.0 (este important și o să vedeți imediat de ce), cu programul Mireo Black Edition 3.1, 4 GB ROM, 64 MB RAM (puțin pentru soft extern dar atâta timp cât nu te mănâncă ghearele să bagi iGO pe MicroSD, e ok) și are o baterie de 900 mAh. Producătorul spune că bateria ar dura 2.5 ore. Din experiența modelului 4:3 HD, cu descrieri asemănătoare, pot să confirm faptul că bateria m-a ținut 2.5 ore zilnic în primul an ! Ulterior, este firesc să crape. Dar chiar și acum, după patru ani de folosire (undeva la 6/7 zile), bateria mă ține lejer 45 de minute.

Spuneam că este important faptul că rulează pe Windows CE 6.0, deoarece puteți cumpăra un Sistem de navigatie Smailo HD 5.0, fara harta care costă …. 299 ron. Da, doar 299 ron 🙂 Puteți instala pe acesta orice soft de navigație doriți, indiferent că este Mireo, iGO sau mai știu eu ce minunății. Aveți 4GB la dispoziție memorie internă deci puteți pune pe lângă harta Full Europe cu toate POI-urile posibile și tot vă mai rămâne spațiu să mai adăugați și două filme. Full Europe încape pe 2 GB 🙂 deci 2 GB puteți pune muzică, filme și eventual ceva cărți în format electronic. Atenție : navigatorul se vrea a fi intelectual deci nu încercați să puneți manele și p0rn, pentru că altfel vă va indica rutele cele mai lungi cu consumul cel mai mare de benzină.

Revin cu un review luna viitoare după ce intru în posesia navigatorului.

      Cristian Iosub