Web Analytics

Redirecționarea apelurilor pe H3G (Tre Italia)

 

Ipotetic să spunem că rămâi fără telefon și vrei să îți deviezi/redirecționezi apelurile primite pe abonamentul (!) de la 3 Italia (tre Italia, H3G sau câte nume mai are). Zis și făcut  : **62*MSISDN#. Rezultat : command error. Mai formez o dată. Același rezultat.

Sun la 133, serviciul de relații cu clienții și explic rezultatul dubios, faptul că am încercat în 2 telefoane, am folosit nano sim și micro sim, am clonat cartela, am folosit coduri dar și meniul telefonului…încă un pic și reprogramam cipul cât l-am omorât.

Agent H3G : Ah, păi nu așa funcționează în Italia

Clientul (eu) : Aoleo, dar cum funcționează? Nu de alta dar am avut Wind, TIM, Poste Italia, Vodafone, DigiMobil…încă puțin și îmi iau și cartelă Avon. La toți așa merge, vă spun sigur pt că prima regulă când cumpăr o cartelă e să dezactivez devierile către VMS.

Agentul H3G : Către ce?

Eu: Voice Mail Service

Agentul H3G: pai nu puteți devia apelurile către e-mail.

Eu (în română) : vai de pula mea…și aici dau de oameni din ăștia….    (revin în italiana) : ok. Lăsăm la o parte, cum fac să deviez toate apelurile primite în cazul în care am telefonul închis, către alt număr. Să spunem că mi se fură și vă sun să îmi deviați apelurile către un alt număr.

Agentul H3G : Păi se depune cerere într-un magazin H3G pt deblocarea devierilor. Momentan ele sunt făcute către mesageria vocală și nu pot fi modificate de client.

Eu : Prin telefon nu se poate ?

Agentul H3G : Ba da. Dar  din magazin se procesează în 3 zile lucrătoare, prin telefon se va procesa în 5 zile lucrătoare cererea.

Eu : Și dacă am abonament de firmă cu 50 de SIM-uri și îmi e furat telefonul. La fel pățește și un director de firmă? Stă 5 zile cu telefonul furat și apelurile nedeviate?

Agentul H3G : da…serviciul e disponibil doar la cerere pentru că se abuza de el

Eu : Se abuza? Măi , voi sunteți normali? Voi luați bani pt serviciul ăsta ! E taxa de interconectare la recepția unui apel și în plus pentru expediarea lui către alt număr după ce plătiți taxa de interconectare, tot vă mai rămâne.

Agentul H3G: Nu. E gratuit.

Eu: E gratuit serviciul, dar apelul îl plătesc, nu?

Agentul H3G: Adică?

Eu: Hai să facem training de produs.

Agentul H3G: Eu lucrez de 4 ani aici, cunosc produsul.

Eu (mor pe ăștia care se dau drept buricul pământului. Eu măcar am coaie să mă informez când nu știu, să întreb sau măcar să recunosc ce nu știu)     : Nu cred. Deci A (tu) sună pe B (eu). B are deviate apelurile către C (măta). A va plăti ca un apel către B, B adică eu o voi plăti pe măta, pardon, voi plăti apelul către C, iar C nu va plăti pt primire decât dacă e în Roaming. Așa e?

Agentul H3G: Da…

Eu: Ok. Luați-mi o cerere de deblocare a serviciului.

 

După ce a scris 5 minute, el știe ce, mi-a zis că voi primi SMS dacă a fost acceptată solicitarea. WTF? Și eu credeam că doar FoameaFone (Vodafone) România sunt ciudați. La VDF nu poți devia apelurile dacă ești cartelar preplătit, dar abonații pot.

 

Subiecte:

Blog

  1. Esti teribil :))

  2. Apropo de h3g, in Italia ai Skype moka, chiar fara credit(nu e cazul la tine, esti pe abonament)la cartela/abonament?

    Am folosit in UK Skype on Three si era cel mai tare serviciu posibil, cand apelai userul skype, erai apelat din centrala pe numarul Three, totul se facea fara conexiune de date…

    Astept si-n Romanica asa ceva….

    Cristian Iosub