Regatul de gheață (Frozen) 2013

frozenLa sfârşitul anilor ’80 şi începutul anilor ’90, Studiourile Disney au avut o revenire în forţă şi au creat unele dintre cele mai bune filme ale lor, precum (în ordine cronologică) The Little Mermaid, Beauty and the Beast, Aladdin sau The Lion King. De atunci, strălucirea s-a pierdut cumva şi n-a mai apărut decât răzleţ, cu Mulan, The Emperor’s New Groove, Lilo & Stitch, Tangled şi Winnie the Pooh. Ba chiar au avut un punct culminant cu The Princess and the Frog, dar cum animaţiile 2D sunt pe ducă, iar cele 3D încep să devină implicite, producţia din 2009 părea a fi sfârşitul unei ere. Numai că regizorii Chris Buck şi Jennifer Lee au pus la cale un film animat care se anunţă printre cele mai bune din istoria studiourilor – Regatul de gheață!

Sinopsis: Elsa (Idina Menzel) s-a născut cu capacitatea de-a creea gheaţă şi zăpadă, dar deoarece nu îşi poate controla aceste abilităţi ea simte că reprezintă un pericol pentru ceilalţi, în special pentru sora ei, Anna (Kristen Bell). Extrovertita Anna nu ştie despre puterile pe care le are Elsa, astfel că este confuză şi supărată atunci când iubita ei soră se izolează de ea. Când părinţii lor mor subit, Elsa acceptă cu ezitare să preia tronul, dar îşi pierde controlul în timpul unei dispute verbale cu sora ei.

Elsa, nefiind capabilă să facă faţă stresului emoţional, aruncă fără să vrea regatul Arendelle într-o nesfârşită iarnă, iar apoi fuge pentru a fi singură şi liberă. Anna, ajutată de un vânzător de gheaţă Kristoff (Jonathan Groff) şi de omul de zăpadă vorbitor Olaf (Josh Gad), se aventurează într-o călătorie către castelul de gheaţă al lui Elsa pentru a repara relaţia între surori şi a dezgheţa regatul.

Premiera în România a avut loc pe 27 decembrie 2013, filmul se găsește deja spre vizionare pe majoritatea siteurilor de filme piratate, dar este o adevărată plăcere să te duci la cinematograf cu juniorul ca să vezi un film pentru ambele vârste 🙂

Recomandarea săptămânii
Gazduire web

Tags:

Blog

 1. Maine seara vreau sa ma duc, mi s-a parut extrem de amuzant si sper sa nu dezamageasca.

  • @ cristian: Mai bine-ti duci odrasla la meci;
   E un castig ( si pentru tine- si pentru generatia stazii de maine)
   Filmul e super ; Merita vazut de cei care au un pic de cultura…de simtire…de bun simt…de candoare.
   Pentur restul…exact cum spun si altii:
   “pacat ca e musical” ( desi ma indoiesc ca – daca un film e musical- e prost)
   PS- l-am vazut cu picea mea ( 9 ani) de 2 ori ( si urmeaza sa mai mergem…)- si nu I-am gasit decat calitati – inclusive dorinta ei ( si a colegelor ei) de a canta cele 2 piese de baza;

  • Sincer nici Jr nu a fost incantat. trailerul e misto dar filmul e 75% musical. Daca iti plac musical-urile, e ok. Povestea in sine e foarte misto si modul in care e facut, 3D frumos realizat … dar e musical.

 2. pe ce site il pot gasi dublat in romana??

  Cristian Iosub