Resuscitarea unui business online

Știu un tip care are un business online. Am colaborat o perioada dar nu am fost pe aceeași undă așa ca mi-am luat găletușa și lopățica si am plecat acasă. Eu am o problema mare cu oamenii care încearcă sa profite de un deget întins luând toată mâna. Zilele trecute i-a venit o idee : daca Manafu poate face WebStock, de ce nu ar face si el ? Say what??? In 2008 când am participat cu un proiect facut pe genunchi la WebStock, Fusu a zis o treaba cat se poate de inteligenta : nu poti veni cu mâinile in buzunar si un script facut singur si sa ai pretenții sa te bati cu Google. La fel si in cazul de față. Tot online-ul te știe de profitor, mincinos, rău platnic, etc si vrei sa deschizi ROWebStoc ? :))

Am trecut repede peste idee spunându-i ca daca va fi in viitor sa lansez un proiect, atunci vreau sa fie ceva original, nu să stau toată ziua in stes gândindu-ma cum pot detrona o afacere care e pe piata de ani de zile .

Asa ca ideea sclipitoare i-a venit : trebuie resuscitat businessul care il are. Cum ? Prin voluntariat promițându-le bloggerilor mici si dornici de afirmare pe un site plin de advertoriale si Suleyman ca vor colabora pe termen lung. Trade-ul e dragut : se ia una bucata blogger dornic de afirmare, de preferat 16-20 ani, se pune la birou 6-8 ore pe zi si se ocupa de site. Activitatea principala : programare (pt ca nu mai sunt eu) si data entry (pt ca a plecat din oraș un vechi colaborator). Remunerația : 600 RON si link permanent in spațiul publicitar de pe Suleyman 😉

E ok sa fii omul cu idei si alții sa le aplice . Asta se numește ierarhie in business . Dar totul costa. Nu poti lansa o afacere online cu tema luată de pe newone ca e criza. Nu poti plăti un blogger cu PR 4 in linkuri :)) . Nu poti pune un vânjos dornic de afirmare sa muncească 2 luni la un plugin care costa 39€ si a ieșit …. un desen animat.

Nu trebuie sa fii Bill Gates pentru a putea începe un business pe verticală in online. Ai nevoie de un birou (200€/luna), softuri (teme, plugin, CMS) începând cu 100€ in funcție de profil, un domeniu de 9€/an si un hosting de 30€/an. Startul este într-adevăr de cca 500€ pt a dezvolta, dar dormi linistit. Daca in schimb nu ai cunoștințe tehnice de implementare a proiectului, atunci mai adaugi un 400-500€ pe luna pt un programator pe care il tii lângă tine pe contract, nu project based.

Greu nu este, vointa sa fie. Criza e pt toti, nu doar pt unii. Iar timpul meu costa asa ca voluntariatul il fac doar pt cauze într-adevăr nobile.

  1. Ba tati … Nota 10! Hai ca asta mi-a placut si pentru articolul acesta cand ajungi in Romania ai o bere de la Locco 😀

    Cristian Iosub