Retard la volan

Astăzi am dat peste o făptură cu drept de vot si permis de conducere, atât de proasta încât in limba româna nu exista termeni încă in DEX care sa o descrie.

Conduceam acum cateva zile, seara, pe niște stradute inguste, pe unde pot trece doua mașini una pe lângă cealaltă decat daca își strâng amandouă oglinzile.

Fiind întuneric, aveam farfurie aprinse si conduceam cu ~60 in zona de 30 știind ca oricum daca vine ceva din fata ii voi vedea farurile. Conducand linistit, vad o chestie neagră si mare care se tot apropia. Incetinesc, bag faza lunga si vad ca se apropia o masina din fata. Nu avea nici măcar o luminiță mică mică, cat puța de furnică aprinsă. Când ajungem unul lângă celălalt, las geamul jos si ii zic : cumetre, e beznă ! Aprinde si tu un far sa te vadă lumea de la distanță.

Ce imi răspunde cercopitecul ? “Nu le aprind. Încerc sa merg asa ca nu prea mai am baterie si consuma mult farurile mele ca sunt puternice”

Wtf? Cat de retard sa fii?! Exista alternator !!! Nu trebuie sa stii mecanică, știință, fizica atomică. Este un lucru elementar. Bateria se descărcă, e logic, dar când merge motorul se încearcă la loc cu ajutorul alternatorului. Daca ai probleme cu alternatorul, rămâi in vârf de munte si nu te mai salvează nimeni….

Idiocracy….

Cristian Iosub