Revolut lansează versiunea web a aplicației (analiză pe text)

Titlul comunicatului de presă de astăzi este usor greșit. Corect ar fi “Revolut reșește dupa ani de zile să lanseze în sfășit o interfață web incompletă“.

Ca să facem analiză completă pe comunicatul de presă, hai să vedem ce încearcă rușii să ne zică:

Revolunt lansează versiunea web a aplicației .

O să fie fun să văd influenkerii cum dau copy paste la numele ăsta greșit.

Versiunea web a aplicației, oferă o vizibilitate completă asupra contului Revolut, istoricul tranzacțiilor și carduri

Interfața web oferă o minusculă parte din ceea ce oferă aplicația mobile.

Clienții Revolut pot folosi aplicația web pentru a-și alimenta contul sau pentru a contacta echipa de suport

In 2020 nu am fost în stare să implementăm o amărâtă de plată online. Dacă vreau sa trimit cuiva bani prin Revolut, trebuie sa folosesc în continuare aplicația. La fel și dacă trebuie să autorizez o plată cu 3D secure. Să nu menționez de extrasele de cont că acolo deja cred ca e pe roadmap-ul din 2030…

Posibilitatea de a accesa contul Revolut și de pe un calculator vine la îndemână pentru cei care și-au pierdut cardul sau telefonul

Nu știu cine a scris comunicatul ăsta dar e clar că nu a folosit interfața web. Nici măcar angajații Revolut nu o folosesc. Dacă am pierdut telefonul nu pot accesa interfața web pt că îmi cere autorizarea prin aplicație a autentificării

Revolut, aplicația financiară globală, a anunțat lansarea versiunii web a aplicației pentru cei  peste 13 milioane de utilizatori din Spațiul Economic European (SEE), Australia, Canada, Singapore, Elveția, Japonia și Statele Unite ale Americii. Clienții Revolut își pot accesa acum aplicația și prin intermediul unui browser folosind un calculator sau laptop.

Mă simt ca la companiile de telefonie mobilă. Raportare la hectar. Știu cel puțin  50 de persoane care au renunțat să mai folosească Revolut după ce au văzut ca România e undeva în lumea a treia si toate serviciile apetisante sunt la englezi.

Utilizatorii Revolut se pot conecta în siguranță atunci când doresc să folosească versiunea web a aplicației, fiind protejați de autentificarea cu doi factori (2FA).

Aici se contrazice singur cu punctul de mai sus unde scria că dacă am pierdut telefonul, aș putea folosi totuși interfața web.

În situația în care clienții au întrebări sau întâmpină dificultăți, aceștia pot contacta echipa de suport prin intermediul chat-ului web sau prin accesarea întrebărilor frecvente (FAQs).

Cred că ăsta este mega beneficiul. Faptul că nu mai scriu kilometri de text de pe telefonul mobil pentru ca Igor să înțeleagă cu poze ce vreau să spun. Ultima oară respingeau plățile online  dar Igor spunea ca ei văd că s-au procesat cu succes. Deci nici eu și nici comerciantul nu vedeam nicio mișsare de bani, dar Igor spunea ca sistemele merg perfect.

Mno, până la finalul comunicatului mai zice și Nik Storonsky o dată că interfața web e bună pentru momentele când nu ai telefonul la tine. Am încecat orice variantă ar exclude accesul la telefon (pentru că se poate prin SMS si/sau prin autorizare din aplicație) dar au numai autorizare prin email. Am cerut codul prin email, am deschis clientul email din fix același browser și după ce apăs pe Confirm login, sunt direcționat către o pagină care zice:

Se pare că ai încercat să te conectezi pe dispozitivul greșit
Mergi înapoi la dispozitivul pe care ai început să te conectezi, deschide e-mailul pe care ți l-am trimis și fă clic pe butonul Confirmă conectarea

Deci nu funcționează nici asta. Am niște temeri maxime cu tokenul ăla din URL. E un moment bun să nu prea mai țin bani pe contul ăla.

REVOLUT INTERFATA WEB
REVOLUT INTERFATA WEB
REVOLUT INTERFATA WEB
REVOLUT INTERFATA WEB
      Cristian Iosub