Rromânul afacerist

Citez de pe AvocatNet:

Am reusit sa fac niste bani pe un site (400$). Din greseala cei de la firma respectiva mi-au virat 4000$ in cont .Si-au dat seama 10 zile mai tarziu.Azi m-au contactat si mi-au spus ca au gresit cei de la contabilitate si sa returnez banii,oferindu-mi un bonus . In mod normal,legal cum pot sa isi recupereze banii daca eu nu doresc sa ii restitui si unde s-ar ajunge cu aceasta problema?

Răspunsurile sunt pe măsură ca să înțeleagă micul afacerist trezit peste noapte cu 3600$ in plus unde a greșit. Situația asta am întâlnit-o si intr-o firma din RO când un salariat care avea vreo 1000 RON salariul se trezise cu 16.000 RON in cont. Mai avea un pic si își tatua numele firmei pe braț. Nu a mai luat salariu vreun an pe urma 🙂

Acum vreo doi ani țin minte ca a fost o chestiune similară cu o banca din RO (bancpost mi se pare) când scoteai 10 RON si iți dădea ATM-ul 20 RON . Pe urma s-a sculat simtul civic in fiecare sa reclame sumele de bani oprite legal de catre banca, sume pe care le scosesera ei real.
In 2006 – 2007 când s-a trecut de la facturarea in $ la cea in € de catre Orange, s-a putut suna gratis in noaptea aia oriunde in lume chiar si de pe numere aflate in perioada de gratie. Orange a taxat câteva zile mai târziu 🙂

Cosmote avea o perioada când trimiteai mesaj scurt la numarul 200/300/400 pt a activa o extraoptiune fara sa ai credit necesar. Extraoptiunea nu se activa dar puteai trimite SMS premium in următoarele 5 minute

Așadar, rromânul e masochist sau doar un simplu speculant ? Statul si banca nu vor pierde niciodată. De aceea exista legile făcute special pt a ii “proteja”.
Pana să primim si noi restul de 80% 4000$ in cont, soluția e in prezentarile lui Aurel Boncioagă (via zoso).  Încercati sa vedeți daca rezistati pana la final.
[youtube]http://youtu.be/vVwUP6fT3no[/youtube]
  1. Banca pentru locuinte de la BCR: o bataie de joc!Si va spun si de ce:Am depus in anul 2009 (4000 ron), am luat prima de la stat (de 800 ron) Contract incheiat cu banca in 2008- pana aici totul e ok.Ca sa iti renovezi casa, iti trebuie bani sa platesti la magazin iar banca (pe baza facturi/chitante) iti returneaza banii in cateva luni sau chiar ani. Foarte multi au patit mizeria asta.Eu nu m-am atins de acesti bani. am 5300 ron blocati din 2009 si am facut o solicitare sa-i scot si culmea pierd prima de la stat (care nu e o mare problema) DAR in posesia banilor intru…ATENTIE, nu mai devreme de 2016. Rusine! Sper sa revin cu vesti mai bune!

    Cristian Iosub