Sa faca cineva, ceva #248

Vrem o țară ca în afară, dar numai când vrem noi. Altcineva trebuie să se schimbe, nu noi. Să facă cineva, ceva.

Acestea sunt gânduri ale suveranilor ăstora care vor schimbare, sunt încântați de modul în care este aplicată legislația în tările calde, dar condișia e ca ei să continue să facă mizeriile pe care le făceau până atunci. Ceilalți să se schimbe, nu ei.

În seara asta, la Mega Image Titulescu, o duamnă s-a oprit pe B1. Eram în spatele ei, trafic în viteză și grupat așa că nu o puteam depăși. Claxoane, înjurături de mame, toată lumea o depășea și îi ura multă sănătate ei și familiei. Am reușit să o depășesc, am mers 5 metri în fața mașinii ei și am parcat oblic în fața Mega Image. Aveam treabă în zonă la Subway, nu mă grăbeam așa că a mai durat un pic până m-am dat jos din mașină. Duamna cu SEAT-ul SV 10 JGW stătea pe telefon, pe prima bandă. A coborât fără nicio grabă… avea cumva o scârbă totală în privire, în mers.

Cum și eu sunt masochist, mă rodea curiozitatea ce haos o fi în mintea oamenilor ăștia. Adică eu mai am 100m față de destinația finală, știu că în zonă nu sunt locuri de parcare așa că mă orientez și parchez din timp. Nu îmi cad gradele dacă mai merg 100 m pe jos. Femeia nu vedea nimic în neregulă în a lăsa mașina pe prima bandă oprită, în condițiile în care era singura de pe toată strada oprită pe bandă. Și nu, nu avea vreo urgență. Doar intra să își facă cumpărături la Mega Image. I-am arătat că mai în față era un loc în spic liber și răspunsul e că nu avea vizibilitate până la acel loc (ce o fi însemnând și asta).

Ăștia merită blocați în parcare o săptămână, să îi văd cum iau STB-ul sau Uberul.  Pe mine mă fascinează în continuare haosul din mintea lor, cum nu realizează sub nicio formă cu ce au greșit și au impresia că ei sunt cei care au dreptate iar oamenii din jur sunt răi.

      Cristian Iosub