web analytics
AmintiriBlogCalatorii

Sbandieratori – arta aruncatorilor de steaguri

Spectacolul de obicei incepe cu parada pe strazile orasului, pentru a anunta prezenta , pentru a chema publicul si spectatorii sa participe la sarbatoare.

Parada poate fi cu unul sau doua flaguri de persoana, in baza locului si in baza necesitatilor la moment, in plus pe linga parada cu flaguri este si neincetata muzica a tobelor medievale ce aduce atmosfera timpurilor din trecut.

Spectacolul complet ce grupul poate oferi e compus de undeva zece exercitii diverite.

Parada “singura” este exercitiul care pronunteaza cel mai bine abilitatea, tehnica individuala si caracteristicile de jongler al aruncatorului de flaguri, care este in puterea de a face spectacol cu mai multe flaguri, pina la patru; arata in felul acesta cum aruncatorul de flaguri este in incredere si maiestrie cu flagul, fructul la un timp indelungat de formare si pregatire specifica.

“Perechele” diferite pun in lumina mai multe aspecte a aruncatorilor de flaguri care le propun; harul si delicatetea miscarilor sau decizia care o au in aruncarea flagurilor precum si pregatirea tehnica.
Important in miscarilor in “pereche” este felul in care doi aruncatori de flacuri fac exact in aceeasi clipa miscari la fel, aratind in acest mod lucrul facut in sincronie cu aruncari si schimburi intre ei.
In mod particular “batalia” simuleaza un duel adevarat intre doi concurenti, cu un fel pregatit si original de a folosi flagurile precum arme; inca o data este nevoie de precizie, pregatire si cel mai important o profunda intelegere reciproca.

 [continuare …]

Linkuri externe :

 Și bonus un video cu aruncătorii de steaguri în cadrul unui spectacol din Figline cu ocazia Paștelui Catolic, un spectacol “single” și un video cu participarea aruncătorilor la deschiderea campionatului mondial din ’74 desfășurat în Germania

Paștele 2012 la Figline Valdarno

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BI_yEPSbqh4[/youtube]

 

Sbandieratori Isoloto – Single

[youtube]http://youtu.be/3GRtmF4icLY[/youtube] 

Germania ’74 Ceremonia de inaugurare a campionatului mondial de fotbal

[youtube]http://youtu.be/VrnTVD3LUak[/youtube]

Distribuie articolul pe:
TwitterFacebookGoogle+
  1. Pentru doritori , fiecare primarie organizeaza cursuri de pregatire , intr-o anumita perioada a anului…

    • Mi-ar fi frică să vină bățul ăla spre mine. Poate mi se înfige în tărtăcuță 🙂

    Cristian Iosub