Schimbarea profilului personal Facebook într-o pagină și viceversa

M-a mâncat astăzi undeva să unesc niște pagini de Facebook și am impactat și contul personal. Aveam vreo 6 pagini diferite, făcute sub același brand și clientul vroia să rămână cu una singură care să unească fanii tuturor celor 6 pagini. Pe același cont, aveam și pagina blogului.

Cum tutorialele din străinătate nu au întotdeauna corespondent cu ce avem noi, am reușit într-un final (cu IP și adresă de US) să schimb numele paginilor astfel încât să fie similar și să le fac merge. Norocul meu a fost că am apucat ulterior să cedez adminul pagiii către client. Uite așa am rămas eu cu pagina juniorului, pagina blogului și profilul personal. Cum spuneam, m-a mâncat undeva să fac upgrade de la profilul personal la pagină business și apoi să unesc pagina business cu pagina blogului. Bineînțeles că Facebook a păstrat contentul paginii blogului iar cea business (unde era contentul de pe profilul personal) s-a dus pe apele Dunării.  cu tot cu vreo 800 de prieteni.

Uite așa m-am trezit că mă loghez în Facebook și nu am nici măcar un amărât de buton de search. Teoria spune că dacă ai pagină, nu ai nevoie să cauți pe nimeni. Tot ce poți face este să publici, să vezi niște grafice drăguțe privind reachul, vizitele și likeurile … și cam atât. Life sucks pe o pagină fără profil personal pe spate. Dar dacă m-a mâncat, mă scarpin. Partea mișto e că de pe mobil, prin aplicația iOS de Facebook, văd în continuare postările prietenilor, văd wall-ul dar nu pot comenta ci numai da share.  Partea drăguță este că văd grupurile în care eram înscris, dar nu pot comenta 🙂

Sfatul meu este să nu încercați așa ceva niciodată acasă. Decât dacă vreți să f**ți contul vreunuia și să îl killeriți de tot. Soluția este să cereți Facebook-ului să vă convertească pagina business într-un profil personal, completând formularul de aici : https://www.facebook.com/help/contact/366956053339943

Ah, să aveți și o copie a cărții de identitate pe aproape pentru că o vor cere. După țâșpe zile de analiză, vor transforma pagina business într-un cont personal. Presupun că foarte mulți prieteni (care nu dăduseră like paginii de blog) îi voi pierde. Dar îi găsesc eu înapoi. Problema se va pune de conținut: tot ce aveam înainte pe contul personal s-a pierdut și toate grupurile pe unde eram înscris trebuie readăugate. Inclusiv cele secrete unde trebuie să îmi aduc aminte cine era admin ca să cer din nou drept.

În concluzie, dacă vă plictisiți vreodată rău de tot și vă mănâncă în fund grav….convertiți profilul personal în pagină 🙂 Dacă nu, lăsați conturile cum au fost ele create de la mama lui Zuckerberg.

illuminatifacebook

  1. Deci per ansamblu nu te mai am la prieteni.. Si s-a cam dus pe p**a tot contul tau de facebook. Nice one 🙂 Keep up the good work :))

  2. Ai disparut de pe FB :))

  3. De aia nu te mai gaseam aseara pe facebook ? :)) Sper sa revii cat mai repede :))

  4. […] povesteam in acest articol despre cât de ușor poți migra pe Facebook de la un cont personal, de persoana fizică, la un […]

    Cristian Iosub