Scopul paginilor cu concursuri false pe Facebook

Vroiam sa scriu acest articol de mult timp si traiam cu impresia ca l-am scris, dar mai bine mai tarziu decat niciodata 🙂 Pe pagina de Facebook a blogului am +1.600 de fani . As putea sa cresc in câteva zile lejer la +50.000 printr-o metoda simpla si pusă la dispoziție chiar de către FaceBook.

Practic, aveam pagina de Facebook creată pentru acest blog si încă una din perioada Giumbux 2013 unde erau vreo 30 de likeuri, pagina fiind doar creată insa fără conținut relevant. La unirea acestor doua pagini, cei 30 de fani au fost transferati automat paginii de Facebook a acestui blog.

Conținutul (un articol) l-am pierdut de pe Giumbix, dar am rămas cu fanii.

Ei bine, toți retarzii care apasă like la paginile de concursuri false de pe FB își pun aceeași întrebare bananieră : “și dacă dau like aiurea , ce are?”

Pe vremea Dacilor si a Romanilor, s-au inventat agențiile de PR, promovare in social media etc. O fufă plătită sa promoveze brandul unei companii creează doua pagini Facebook : cea reală a produsului si încă una in care promite ca își va arăta chiloțeii dacă dai like. Lumea se ingrămădește sa dea like (eventual si cu Get Notification) doar ca sa ii vadă tampaxul unei femei imaginare. Treaba merge bine așa ca mai face o pagina de bancuri. Lumea da like. Mai face încă una de genul “mă, ia stai așa” sau “Made in Romania”. Eventual, ca spamul sa fie curat, mai face si încă o pagina cu concursuri : dacă dai like, câștigi la Sfântul Așteaptă un iPhone 5.

Aici vine șmecheria. Administrarea paginilor astea durează jumătate de ora pe zi. Dai copy/paste la toate porcariile timp de o săptămână. După ce ai deja 100k de fani , unești toate paginile fiind conectat ca admin pe pagina brandului. Contentul de pe paginile fantoma se pierde, rămâne contentul brandului si uite cum deja sunt peste 100.000 de fani care apreciază pagina Fabricii de Rahat Doina (nu știu dacă exista pe bune fabrica asta. Sper sa nu. E doar un exemplu de nume).

Fabrica de rahat e fericita ca lumea o apreciază, fufa de la agenție își ia ~ 1000€ (e cca 1 eurocent pe fan) si uite cum la final de săptămână e toată lumea fericita.

Eu am obiceiul ca o data pe luna sa revizuiesc toaaaate paginile unde am dat like, cărți citite, filme etc. Nu se știe niciodată.

iRealitatea a scris un articol pe tema unirii paginilor dar văzută prin prisma unui începător. Ar fi misto dacă ar lăsa o versiune finala a articolului pt ca l-au schimbat de doua ori intr-o singura noapte 😉 probabil încă traduc articolul ;))

image

  1. Si aici cum dau like? 😀

  2. […] inainte, vor mai fi si alții dupa. La fel ca si cu paginile de concursuri pe Facebook despre care scriam zilele trecute. “Get paid SMS Romania este o căutare destul de deasa pe Google. Pe asta se si bazează […]

    Cristian Iosub