Serviciu de salvare și recuperare Rescue 4×4

Rescue 4×4 este un serviciu de salvare și recuperare a vehiculelor imobilizate, oferit gratuit de Asociația Salvatorilor Voluntari 4×4.  Daca ai rămas împotmolit sau ai nevoie de asistența comunității 4×4, trebuie doar să accesezi siteul rescue4x4.ro si completezi un formular rapid. Este important ca datele pe care le furnizezi să fie cât mai precise. În momentul în care vei raporta incidentul, membrii comunității ce se află în aria ta vor fi notificați.

Rescue 4×4 este un serviciu public comunitar așa că e important de precizat scopul. Serviciul oferit gratuit de Rescue 4×4 constă în aducerea vehiculului la drum (asfaltat sau nu) de unde va putea să meargă mai departe pe propriile roți sau din îndepărtarea vehiculului de pe calea de rulare a unui drum public, pentru a nu incomoda sau bloca traficul dar nu este un serviciu de tractare sau transport vehicule pe platformă ori un serviciu de depanare tehnică a vehiculului. Dacă situația este însă urgentă atunci apelezi la 112!

Băieții ăștia au o comunitate impresionant de mare și oricine poate da o mână de ajutor se poate înscrie. Unul are mașină de teren, altul are cunoștințe de prim ajutor, altul poate să ajute cu cabluri sau cu o mână de ajutor atunci când este nevoie de mușchi în plus.

Fiind reglementată legal activitatea voluntarilor din Rescue 4×4, sunt în permanent contact cu ISU si IGPR, astfel ca la solicitarea acestora să se poată interveni și ajuta în zone afectate.

Este unul din cele mai apreciate servicii bazate pe voluntariat din România, fără îndoială și ieri au putut oferi o mână de ajutor serviciilor de urgență din România fără să stea pe gânduri.

Voluntarii Rescue 4×4 au intervenit în 17 locații unde copaci căzuți pentru îndepărtarea acestora cu ajutorul drujbelor și a troliilor din dotare, sub coordonarea ISU Bucuresti-Ilfov. Ca să ne înțelegem, oamenii ăștia au plecat de acasă din confort și căldură, ca să de o mână de ajutor pe ploaie și polei. Ore întregi s-a lucrat în mai multe puncte ale tării la eliberarea drumurilor de acces și a carosabilului de crengile și pomii căzuți.

În timpul ăsta corporatiștii sunau la 112 să reclame că e o creangă în parcare și trebuie să plece la Mall că începe filmul. Nu ar fi pus mâna pe crengi nici cu bătaia. Alții ieșeau afara doar ca să pună poze pe Facebook și să țipe că nu face domne’ statul nimic pentru cetățenii europeni frumoși și liberi. Soroș, Pământul Plat. Să facă domne’ cineva ceva.

Rescue 4×4 este o soluție. O comunitate de voluntari cu educație, altruiști și gata să bată duminică seara sute de kilometri cu mașinile doar ca să deszăpezească mașinile din zone afectate de căderi masive de zăpadă unde nu a putut interveni ISU. Oameni care a doua zi s-au dus fiecare la muncă după peste 24 ore de muncă fizică și condus sute de kilometri, în timp ce corporatiștii își numărau like-urile și comentariile pe Facebook.

  1. Ii știu de vreo doi ani ca e un vecin câte are un Suzuki cu autocolante Rescue 4×4 și am văzut pe site ca au niște operațiuni chiar primejdioase.

  2. Impresionant

    Cristian Iosub