SevenDrive

SevenDrive este o soluție prin care poti comunica simplu cu mașina ta, prin intermediul unui echipament și al unei aplicații mobile.

Dispozitivul se conectează în mai puțin de 2 minute la calculatorul de bord al mașinii și acel moment se va inițializa un canal de comunicație securizat prin care se vor transmite date legate de starea și locația mașinii .

Soluții de urmărire GPS a autoturismului sunt foarte multe iar piața de domeniu are nevoie de stabilitate. Așadar, sunt foarte multe companii de profil ce preferă să vândă firmelor ce dețin flote auto, în detrimentul persoanelor fizice. Există și excepții deschise B2C

SevenDrive oferă în primul rand un echipament de dimensiuni reduse (5-6 cm și cred că are vreo 50 de grame doar) dar și o aplicație pentru telefoanele mobile care notifică utilizatorul despre starea autoturismului în orice moment.

Înainte de a cumpăra dispozitivul am discutat prin email si telefonic cu firma, fiind extrem de deschiși și flexibili. Pachetul a venit prin curier astăzi (plata ramburs) fiind un pic incomod să bat drumul până în Pipera pentru că în intervalul orar când puteam să dau o fugă este un trafic infernal, mai ales că astăzi a plouat și au ieșit toți cu mașinile pentru 3 stații de autobuz.

Când m-am dus să iau juniorul de la școală și a văzut pachetul, alerga cu cutia prin parcare de parcă îi luasem lui jucării. Așa i-a venit ideea clipului video de mai jos. El cu vorbitul, eu cu filmatul.

După o zi de folosință pot să spun că SevenDrive este într-adevăr o soluție de Tracking GPS a autoturismului și alertare a stării acestuia destul de bună. Dispozitivul este mic, se conectează la portul OBD2 (majoritatea mașinilor fabricate după 1996 au acest port), nu necesită instalare de către un specialist într-un service auto (majoritatea dispozitivelor de urmărire GPS necesita instalare autorizată), se poate interoga nelimitat aplicația (majoritatea providerilor oferă abonamente lunare în funcție de câte ori veți interoga aplicațiile cu privire la poziția/starea mașinii), nu este nevoie de interpretarea mesajelor trimise de mașină, aplicația fiind cea care traduce aceste mesaje și le afișează în cadrul unei interfețe interactive.

Montarea fiind făcută în conectorul calculatorului autoturismului, confortul șoferului depinde foarte mult de poziția conectorului. La Chevrolet Aveo este chiar deasupra pedalei de frână. Recomand un prelungitor pt portul OBD2 astfel încât să poată fi tras în panoul din spatele brichetei.

În cuvinte simple, exprimate de către junior, dispozitivul GPS este mic. Cât năsucul lui de mic. În plus, poate fi instalat/montat chiar și de către un copil de 6 ani.

 

 

  1. O intrebare: dupa primul an, scrie ca abonamentul este 25 ron/ luna. Abonamentul al ce firma este ? Nu se poate pune de exemplu o cartela digi cu trafic nelimitat ?

    • Salut, dupa un an platesti doar abonamentul de date. Costul de 699 initial include dispozitivul plus abonamentul de date pt un an. Sincer nu stiu de la ce provider este pt ca este integrata cartela in dispozitiv si nu m-am riscat sa il desfac (garantia se pierde). Chestia e ca acei 25 ron includ traficul nelimitat de date plus accesul la aplicatie !

  2. Am inteles, mersi. Ma gandeam ca are un tray ejectabil pentru sim 🙂

  3. Cristi, are implementat si sistemul ala de urgenta de se tot vorbeste ca va fi obligatorie in mUE din din 2016? Gen, in caz de accident suna automat la 112 si transmite pozitia GPS si toate cele ?

    Offtopic: nu pui un remember me aici la comentarii? De fiecare data trebuie sa scriu numele si adresa de email, nu stiu, poate cookie-uri, ceva 🙂

    Cristian Iosub