Sfântul SPAM de la Asociația Lumină și Caritate

O chestie foarte interesantă am văzut-o de-a lungul timpului : toate mailurile / articolele / spamurile / filmele gratuite la cinema, sunt legate de credință și de cuvântul Domnului, de ascultarea vocilor interioare sau de cum să meditezi yoghin. Nu am văzut în viața mea un email trimis de un ateu în care să explice din punct de vedere științific punctul său de vedere, cum nu am văzut pe nimeni să trimită mail la 2 milioane de adrese de mail în care să explice cum am fost vizitați noi de extratereștri (singura explicație logica pt ca biblia refuză să zică ceva. Link)

Astăzi m-am trezit cu un spam din partea Asociației Lumină și Caritate.

Full header :

X-Apparently-To: c***b@yahoo.com via 98.138.87.142; Thu, 12 Sep 2013 13:44:05 -0700
Received-SPF: pass (domain of emailmachine.info designates 86.106.98.141 as permitted sender)
X-Originating-IP: [86.106.98.141]
Received: from 127.0.0.1 (EHLO mail-141.nvgrd.net) (86.106.98.141)
From: Asociatia LUMINA si CLARITATE
<newsletter-ascendent@emailmachine.info>
Reply-To: marina_toms@yahoo.com
Subject: Descopera-ti Resursele interioare , Celebreaza Realizarile din Viata Ta !(no subject)

Detalii despre mizeria de conținut regăsiți în imaginea (foto1) din articol. Dar pt că prostia doare, pe contul de pe navigardo.com se poate observa că mizeria asta de asociație care spamează (ne)credincioșii are mai multe liste de email (foto2).

Să reținem :

Taxa de participare pentru eveniment este de 50 lei ! Este un pret aniversar si in el sunt incluse: participarea, tratatia-ceai, cafea, apa, snacks-uri , un bilet de tombola prin care FIECARE participant va castiga garantat un cadou-surpriza ! Cadourile sunt oferite de Editura Ascendent www.edituraascendent.ro , partener al acestui eveniment.

Locurile sunt limitate si se ocupa in ordinea rezervarii ferme la adresa de   e-mail: clara_ascendent@yahoo.com sau la telefon 0747085371.

 Va asteptam cu Bucurie !

Clara si Luminita

Asta îmi place. Dai bani să … ce? Nu îmi este clară activitatea nici din email sau despre ce se va dezbate în minunata întâlnire dar sunt scârbit doar când aud despre lumină interioară, frumusețea interioară, energia pozitivă etc. Parcă văd o sală întreagă de drogați ascultând voci interioare. ar trebui să trimită invitația și pe un doctor specialist, poate le oferă consultații gratuite.

Pt pasionații de sporturi extreme , legea 365 / 2002 nu te absolvă de vinovăție în cazul trimiterilor de spamuri jegoase. Punctul de care se leagă kinderii este Articolul 1 / alineatul 8 de aici :

comunicare comercială – orice formă de comunicare destinată să promoveze, direct sau indirect, produsele, serviciile, imaginea, numele ori denumirea, firma sau emblema unui comerciant ori membru al unei profesii liberale; nu constituie prin ele însele comunicări comerciale următoarele: informaţii permiţând accesul direct la activitatea unei persoane fizice sau juridice, în special un nume de domeniu sau o adresă de poştă electronică, comunicări legate de produsele, serviciile, imaginea, numele ori mărcile unei persoane fizice sau juridice, efectuate de un terţ independent faţă de persoana în cauză, mai ales atunci când sunt realizate cu titlu gratuit;

Asta e valabilă în cazul în care mi-am dat consimțământul, dacă ai adresa mea de email obținută prin abonarea la un newsletter, o colaborare trecută etc. Dar când folosești CD-uri cu emailuri cumpărate de pe okazii.ro, nu pot decât să îți urez să crăpi în chinuri crunte .

      Cristian Iosub