Sfat pt lansările de produs

Exista o lume paralelă între angajații diverselor branduri, in special cei din PR / marketing si consumator. Am întâlnit foarte mulți angajați care credeau ca brandul lor este cel mai cunoscut, cel mai cel de pe piața, dar nu reușeau sa ajungă la consumator decât prin pomana Orange sau Telekom de a le da tabletele gratuit la abonamente. Au vrut sa iasă cu tot felul de campanii de promovare in offline si online, dar lumea lor se învârte numai prin interviuri in zf si businessinsider, așa ca  i-am lăsat in pace. Nu văd dincolo de gard.

Saptamâna trecută am primit o invitație la un eveniment ce avea loc la ora 10 dimineața. Am trimis mailul direct in spam. Nici nu mai știu ce mă-sa lansau la ceva hotel de fițe.

Azi am primit de la un cunoscut brand de telefonie invitația de a lua parte la un eveniment ce va avea loc marți la ora 11:00 in cadrul căruia va fi prezentat un nou telefon cu 120MP camera foto  (reali nu cred ca dau mai mult de 20).

Mai oameni buni, am mai avut discuția asta si mă repet. Cine vine la ora 11:00 in cursul săptămânii? Credeți ca evenimentele de succes de la ImpactHub sunt puse degeaba la ora 18:00-19:00?

Da știu, boss vrea eveniment, in PR ne batem pe burta ca am mai marcat un eveniment, o lansare, cifrele zic ca au venit 30 bloggeri de tech, s-au scris 20 articole despre eveniment si încă 30 din comunicatele de presa, deci avem brand puternic. Cantitatea primează in PR si ză boss poate nu știe ce fac astea mici. Dar revenind, cine vine la ora 11:00 ? Vin blogerii de tech care trăiesc din blogging si au disponibilitatea de timp, jurnaliștii pișcotari care sunt in timpul muncii si eventual câțiva aspiranți la nisa asta de blogging de tech.

Din păcate nu se caută performanța. Încă se vrea mult si gratuit dacă se poate. Eu susțin ideea lansărilor de produs seara după ora 17:00. Mulți dintre noi o ardem corporatist cu badge-ul si ză boss nu apreciază manuscrisul dacă ii spun ca am venit după concediu la ora 14:00 pt ca … am fost la o lansare de telefon. Dacă plec cu o ora mai devreme, mai strângem un șurub, ne trezim a doua zi o data cu găinile..găsim o soluție. Dar totuși, la ora 11:00? Si nu e prima oară.

In rest, sunt ok. Am venit sa ajut la refacerea economiei Greciei. Pe numărate , peste 40% dintre mașinile din Thassos văzute in ultimele zile sunt de RO si 10% din MD si alte țări apropiate. Aud romană in jurul meu cât nu am auzit in Florența . Din fericire nu sunt BMW-uri, manele si alte bășini ci oameni de buna calitate. Nu am apucat sa văd decât jumătate de insula si un munte unde am găsit o mașina de Bacău. In vârful muntelui unde se termina la propriu strada …

 

image

 

 

Recomandarea săptămânii
Gazduire web
      Cristian Iosub