Site-uri dubioase folosite în campanii: Petrom

Petrom are obiceiul de a promova campaniile prin metode cel puțin amuzante, iar unele chiar la limita legalității. Au prostul obicei de a ține afișate panouri cu campanii încheiate, de a promova servicii ce nu mai sunt de actualitate și nu interesează pe nimeni chiar dacă reclami angajaților.

Pe o pompă dintr-o benzinărie din sectorul 5 era un mini afiș care te invită să alimentezi de minim 150 lei și să înscrii bonul pe https://www.promotiestatiipetrombucuresti.com și premiile contau în vreo 18 biciclete. Trecem peste faptul că cineva a fost atât de dobix încât a propus un domeniu web atât de lung, dar nici Petrom nu e mai răsărit că a aprobat un asemenea domeniu. Agenția a propus, clientul a aprobat. Ideea asta teoretic a trecut prin mai multe zeci de mâini, ceea ce mă face curios să văd ce este în spatele unui asemenea domeniu. Adică de ce nu au făcut siteuri de genul promotie.petrom.ro/bucuresti , promotie.petrom.ro/suceava etc ? Nu or avea și ăștia pe unu’ mai răsărit la IT care să le mai dea o palmă după ceafă din când în când?

Părerea mea umilă este că inițiativa aparține unei fete de la marketing care nu a avut buget de agenție și l-a făcut cu vreun amic. Adică … nu știu cum să o spun pe ocolite, dar eu dacă aș fi fost Petrom, cine a făcut mizeria siteul ăla nu are cum să fi luat bani, ci dimpotrivă, să îi dea el bani Petrom-ului pentru onoarea de a exersa pe materialul clientului.

Siteul este .com (wtf?) și este inregistrat pe data de 06 septembrie 2019 de către o anume Adela Stan (ceva HR la Petrom) pe persoana fizică și este creat cu ajutorul WIX.com (un builder de siteuri similar wordpress.com), de aceea si regulamentul este tinut pe un path wixstatic. Acum, concursul pare legit, angajații din stație par să știe de el dar rămâne ilogică decizia de a folosi siteuri satelit în afara infrastructurii Petrom, de ce datele personale se duc in Statele Unite (ca tot e moda GDPR) în loc să rămână la Petrom. Design zero, content zero, campanie explicată și pe site nu doar într-un pdf greu de urmărit zero.

petrom
      Cristian Iosub