Sitecom X3 – un router decent pentru acasă

Tocmai când discutam despre lansarea Fiber Power UPC de 200Mbps si diferentele dintre tehnologiile folosite in Romania si cele din Italia, am rămas fara internet ADSL.

Providerul este unul clasic (Telecom Italia), fiind cam singurul din zona in care ma aflu ce garantează o funcționare relativ decentă a Internetului. Download 750 kbps, deci suficient cat sa vezi in streaming un film.

Dar, acum ceva vreme a crăpat routerul care il aveam de la ei (Alice). Oricum aveam un altul mai vechi, de acum cativa ani, marca SBS asa ca nu am stat sa il schimb pe cel oferit in custodie.

Joi a crăpat si ăsta. Pur si simplu nu mai vroia să respire iar eu credeam ca e ca de obicei vina providerului. Sunt obișnuit să crape joia – vinerea Internetul deci pana luni nu am nici o șansa sa deschid laptopul. De data asta nu era vina providerului ci a crăpat routerul.

Unde naiba sa gasesc router duminica seara la ora 20:00 in Florența? De regula magazinele închid in cursul săptămânii la 19:00, deci duminica in nici un caz nu au deschis. Oricum aveam treaba sa vorbesc cu un client din I Gigli, singurul centru comercial din zona și pt ca știam ca au deschis pana la ora 21:00 am profitat de moment sa rezolv si problema spinoasă a routerului.

Mers, intrat, luat.

Micuțul șef numește Sitecom X3, un router cu 4 LAN si un ADSL, are 3 (!) antene încorporate și teoretic ar fi suficient de puternic să stau pe Facebook chiar și când ies din complex, fiind optimizat pentru 3 etaje și grădină. Partea misto e ca are setarile a mai multor provideri de internet din Italia astfel încât wizardul este unul de tipul next,next,finish utilizabil chiar si de catre necunoscatori.

În timp ce magazine de specialitate (MediaWorld, un fel de MediaGalaxy) ofereau 2 ani de garantie si prețul era vreo 70€, l-am găsit in supermarket Panorama cu doar 44.99 € și garantie extra din partea producătorului de 10 ani. Produsul este unul de tip Low Cost, deci excludem din start wifi printer, acces point sau mai stiu eu ce minuni. E perfect pentru un uz casnic decent.

Deci, dupa 3 zile de suferință cu internet doar pe telefon, am internet si acasă 🙂

Recomandarea săptămânii
Gazduire web

Tags:

AmintiriBlogInternet

      Cristian Iosub