Smailo Web Energy 7

Smailo revine în prim plan cu noua tabletă Smailo Web Energy 7.

AROBS Transilvania Software a fost fondată în 1998, având sediul principal la Cluj-Napoca, două birouri operaţionale la Bucureşti și Iași și birouri regionale la Oradea și Ploiești. In vara anului 2007 compania şi-a consolidat poziţia pe piaţa românească de IT&C prin cedarea unor acţiuni fondului de investiţii finlandez Berling Capital – cu investiţii importante în domeniile hotelier, travel, aerian, financiar si software. Firma a dezvoltat numai produse în regim de outsourcing pentru companii importante din Europa de Vest si Statele Unite ale Americii în primii ani de funcţionare.

În martie 2006, AROBS şi-a diversificat profilul activităţilor prin iniţierea unei noi linii de business, devenind distribuitor de sisteme complete de navigaţie GPS şi smartphone-uri cu GPS din gamele Mio, E-TEN, NavRoad, Adapt, compatibile cu hărţile rutabile iGO şi Destinator. Acest domeniu nou de activitate a avut un aport important la cifra de afaceri globală a companiei. Anul 2007 a fost încheiat cu rezultate excelente, o cifră de afaceri de peste 5 milioane Euro, cu 130% mai mult decât în anul anterior.

Pentru cine nu cunoaște brandul Smailo, sunt cei care lansau acum câțiva ani Laptop Smailo EasyPC, un concurent puternic netbook-urilor de la Asus. În prezent, la nivel comercial e retail, este renumit pentru navigatoarele etrem de bune și ieftine pe care le produce. Eu am un Smailo HD 4:3 de aproape 3 ani și merge impecabil. Deși navigatoarele au un timp relativ mic de viață iar timpul de folosință este redus, pot să spun că acest navigator îl folosesc undeva la 3 ore zilnic, timp de 300 zile pe an și nu dă semne de îmbătrânire. Desigur, accesoriile s-au deteriorat, bateria nu mai ține 2.5 ore ci maxim 20 minute, cablul de încărcare are un fir întrerupt pentru că a stat mereu “gâtuit”, ventuza nu mai prinde de geam, dar navigatorul este impecabil.

Totuși, fiind de 4,3 inch, mi-aș dori unul un pic mai mare și mă bătea gândul să îmi iau un Smailo HDx 7.0 Mondo TraficOK Europa la 949 RON sau versiunea fără TMC de 849 RON.  Oricum, când mă întorc în RO, va trebui să am mașina din punct de vedere tehnic în regulă pentru un drum de 2000 km și un navigator pe care să mă bazez în orice secundă. Pe autostrăzile din Italia și din Austria, orice eroare a navigatorului te poate costa vreo 100 km de ocolire și vreo oră pierdută pe drum. Pe mine, versiunea de 4.3 inch care o am, m-a ajutat să economisesc benzina care aș fi dat-o pe 300 de navigatoare până acum, plus timpul necesar ajungerii la destinație. De multe ori, când vorbesc cu cineva la telefon și trebuie să ne întâlnim, se chinuie să îmi explice punctele de reper, cum să ajung etc. Dar închei repede cu fraza : “zi-mi strada, numărul și îți zic în cât timp ajung”. Mă bazez pe 4.3HD dar totuși mi-ar bucura ochiul mai mult unul de 7 inch.

Revenind la titlul articolului, Smailo revine în prim plan cu noua tabletă Smailo Web Energy 7, disponibilă în magazine din ianuarie 2013, conform profilului de facebook al companiei.

Este o tabletă low cost, adică exact ceea ce i-am cumpărat eu lui Marius, doar că un pic mai avansată dpdv al caracteristicilor tehnice. Vine cu un procesor de 1.2 GHz, 512MB DDR3, memoria internă de 8GB NAND Flash, Capacitiv 5 point Multi-touch, 7 inch cu rezoluție de 800*480 pixeli, WI-Fi 802.11 b/g/n și suport 3G prin dongle extern, o mufă USB și una MiniUSB, mufă de 3.5 audio, cameră web de doar 0.3 Mpx și o grămadă de aplicații preinstalate : Facebook, Yahoo Messenger, Skype, Documents To Go, YouTube, Aldiko Book Reader, World Newspapers, MX Player.

Fiind cu OS Google Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), pot fii instalate nenumărate aplicații pe tabletă. Totul este să o țină procesorul (destul de puternic) și touch-ul.

Tare sunt curios să văd review de la această tabletă sau să pun mâna pe una.

Prețul spuneam că încadrează tableta la categoria low cost pentru că este de doar 399 RON. DA, am scris corect și nu este nici o greșeală în prețul anunțat de ei, ci chiar acesta este prețul : 399 RON. Cunoscând produsele Smailo de până acum, cred că acest preț mic face parte dintr-o campanie de dumping, fiind sigur că va fi o tabletă de calitate.

  1. eu ieri am achizitionat tableta,pot sa spun ca sunt mandru de ea, fata de ce am vazut pe la alti amici, dar am o nelamurire! as dorii sa stiu daca pot conecta un modem de internet 3g, stick din acela ce mai folosesc altii pe la laptop! cand am fost la vodafone, baietii de acolo mi-au zis ca cei de la smailo au creat un tip special de modemuri 3g pt tableta si ca ale lor nu functioneaza! 😐 am ramas wtf cand m-au expediat! le-am lasat un mesaj celor de la smailo si momentan astept un raspuns de la ei! sper sa fie de bine, pentru ca in zona mea nu am de unde un wi fi, plus ca nu stau pe acasa mult si mi-ar prinde bine un internet oriunde si oricand! 😀

  2. […] văzut la viața mea cum arată multe tablete înauntru. Dar atâta scotch cât am găsit în Smailo Energy 7, nu am găsit nici pe jucăriile […]

    Cristian Iosub