Smart Bill depășește 1 milion de euro cifră de afaceri în 2016

  • Investiția atrasă în urmă cu un an a contribuit la creșterea afacerilor cu peste 60% față de 2015
  • Pentru 2017, SmartBill se așteaptă la o creștere cu peste 25% a vânzărilor și are în plan extinderea echipei până la 60 de consultanți
  • Serviciile Smart Bill sunt utilizate de peste 45.000 de firme, pfa și alte instituții

Smart Bill, soluție de facturare și gestiune, anunță depășirea pragului de 1 milion de euro cifră de afaceri pentru 2016, la un an din momentul atragerii investiției din partea Catalyst România și Gecad Group

În 2016, Smart Bill a beneficiat de o investiţie de 1 milion de euro din partea fondurilor de investiții Catalyst România şi Gecad Group, care au preluat printr-o operaţiune de majorare de capital peste 30% din acţiunile firmei. În urma investiției, compania a extins echipa și s-a concentrat pe o dezvoltarea serviciilor oferite, pentru a maximiza creșterea. De asemenea, compania a continuat să dezvolte soluția Smart Bill Cloud, în care a investit peste 800.000 de euro în ultimii ani, lansând anul trecut versiunea Gestiune Cloud și oferind noi facilități pe toate platformele, inclusiv Mobile.

În 2016, vânzările cloud au fost predominante, compania estimând că această tendință va continua și în acest an.

Serviciile Smart Bill sunt utilizate, în prezent, de peste 45.000 de clienți, de la PFA-uri, la companii mici și mijlocii, și până la multinaționale, din toate sectoarele de business, precum servicii și comerț. Peste un milion de documente sunt emise lunar, cu o valoare de peste 2 miliarde de euro pe an.

Am reușit să trecem anul trecut de pragul de vânzări de 1 milion de euro, un prag psihologic, de altfel, pentru că intrăm practic într-o ligă superioară. După obținerea investiției de 1 milion de euro, am crescut implicit cheltuielile, pentru a maximiza creșterea. Este foarte util să ai lângă tine oameni precum Radu Georgescu sau Marius Ghenea, care ne sunt de un real ajutor în luarea deciziilor importante, deoarece astfel trecem mai ușor peste noile provocări de care ne lovim odată cu creșterea. Ne așteptăm ca până la finalul acestui an să ajungem la break-even, momentul în care veniturile vor depăși cheltuielile” – Radu Hasan Co-founder & CEO Smart Bill.

În 2017, Smart Bill estimează o creștere a vanzărilor cu peste 25%, iar obiectivul companiei pe termen mediu este de a menține o creștere anuală de câteva zeci de procente.

Pregătim lansarea unor surprize în acest an, care vor revoluționa piața și credem ca vor deveni o referință pentru tot ce înseamnă software cloud pentru IMM-uri. Sunt foarte mândru de echipa Smart Bill și am încrederea că vom reuși să ne impunem ca o companie de referință în Sibiu și nu numai” – Radu Hasan.

Înfiinţat în 2007 de Radu Hasan, Ioana Hasan şi Mircea Căpăţînă, Smart Bill este astăzi cea mai apreciată soluţie de facturare de pe piaţa locală.

În prezent, echipa Smart Bill numără 45 de angajați, urmând să se extindă până la finalul anului la aproximativ 60 de persoane.

  1. felicitari celor de la SmartBill! sunt antreprenori romani care prin munca si viziune au reusit sa dezvolte un brand de succes!

    Cristian Iosub