SmartPhone low cost

Când a migrat soacra-mea de la prepaid la postpaid a vrut un telefon simplu, pe care sa îl încarce de maxim 2 ori pe săptămână, de preferabil Nokia și fără touch. Așa că a ales un Nokia 301 Dual SIM de vreo 9 ron … ceva.

Nu toată lumea dorește să care încărcătorul alături de un un iPhone și cunosc foarte mulți oameni care preferă device-uri ieftine, cu touch screen și baterie decente, pe care să poată instala aplicații uzuale. Da, e mișto să afli că poți juca un multiplayer pe iPhone, dar câți dintre cei care avem ProstPhone am jucat ever un joc în multiplayer sau care să rupă telefonul ?

Software-ul este același! Fie că vorbim de un Allview, Samsung sau UTOK, softul este același: Android. Așadar, singurul lucru care poate face diferența este hardware-ul. În urmă cu vreo 10 ani puteam spune de alegerea unui brand datorită software-ului folosit. Eu eram fan Symbian (cel de pe Nokia, nu de pe Sony Ericsson) și chiar dacă apăreau telefoane mult mai interesante dpdv al designului pe piață, eu tot Nokia fan boy eram. Mă uitam acum pe GSMArena și nu cred să fi fost model de Nokia până la apariția lui Lumia pe care să nu îl fi avut. Deh, era și febra okazii care te ajuta un pic să schimbi telefonul o dată la 2 săptămâni.

În prezent sunt foarte multe branduri care importă telefoane din China sau India, le branduiesc și ajung pe piață cu prețuri decente. Desigur, mult mai simplu ar fi să ți-l branduiești tu dar e mult chin cu garanția. Așa că prefer ca telefonul principal să fie iPhone și secundar să car după mine diverse chinezării a căror garanție să fie asigurată de diverși importatori de pe la noi. Nici Allview, nici eBoda, UTOK, Karbonn sau câți or mai fi pe piață nu produc ei telefoanele. Toate sunt branduite în mother country și aduse aici.

UTOK 351D este de exemplu un telefon interesant. Low Cost (269 ron), aplicație seenow cu abonament tip de o lună, aplicația Elefant eBooks Reader cu 100 de cărți în format electronic, aplicația preinstalată Getlokal (!), Zonga timp de o lună, SIM Orange inclus și garanție timp de 5 ani. Vă dați seama că peste 5 ani dacă vi se arde placa de bază nu o să mai existe nici măcar componente pentru el, dar e interesantă ideea de a depăși bariera de 2 ani.

Ca specificații, pentru un telefon de 269 ron stă decent: display de 3,5 inch, 1GHz Procesor, 512 RAM, 4 GB memorie internă plus microSD, Chipsetul video e slăbuț fiind vorba de un Mali-400 MP, dar ruleaza cu succes Android 4.2.2 și are camera principală de 5 mega pixeli. Nu vă gândiți la cei 5 MP ca fiind extra mega super , avand aici o imagine exemplu.

Dar repet: pentru un telefon de 269 ron pe care l-am avut câteva ore în mână, s-a mișcat decent, fără crash și freeze, touch screenul nu da senzația aceea de mătuire la atingere și am instalat cam aceleași aplicații ca și pe P5Quad (mai puțin fifa 2014 si Temple Run, unde e nevoie de minim 1 GB de RAM).

utok351D

 

 

 

 1. e misto. pacat ca-i cu precomanda, ziua neveste-mii fiind in 12 zile…

 2. profitshare 1.1 aici!? 😀 cu tot cu rewrite pe links?! 😛

 3. @Spanac i-ai un Samsung Galaxy S3 Mini merge de minune ca și cadou!

 4. Saptamana trecuta cei de la Utok au lasant in magazine, prin Carfour mai exact un model care costa 200 de lei, desi nu stiu daca e dual-sim, dar oricum uite ca se poate si mai ieftin.
  Eu cam la acelasi pret am gasit si telefoanele prestigio, un dual sim am gasit undeva la 280 de lei, eu am unul pe care am dat 320 lei pentru ceva mai multe puncte la procesor.

 5. Eu pt. seniori raman la ideea ca cea mai buna varianta e un candy-bar cu afisaj mare, ca toti au probleme cu vederea.
  Din pacate nu prea ai de unde alege la noi iar producatorii consacrati nu prea intra pe aceasta nisa.

 6. Auzi, eu tocmai caut un smartphone lowcost, asa la aprox. 100 de euro. Ce mi-ai recomanda ? Momentan ma bate gandul la astea 2 variante :

  http://www.sigmanet.ro/telefon-mobil-samsung-galaxy-trend-plus-s7580-4gb-black

  sau

  http://www.sigmanet.ro/telefon-mobil-lg-optimus-l5-ii-e460-black

  Cristian Iosub