Smartwatch Evolio

Evolio a anunțat primul smartwatch lansat de un brand românesc, care va purta numele X-watch și va avea, pe lângă funcțiile clasice de monitorizare a efortului fizic și aplicațiile de fitness, și funcții de control a smartphone-ului și localizarea acestuia.

Ceasul va avea un design elegant, cu o grosime de 9,9 mm, display TFT de 1,54 inch și rezoluție de 240×240 px, și va îmbina atât funcționalități clasice precum afișarea orei și declanșarea unei alarme, precum și funcții inovative, precum protecția antifurt a smartphone-ului. Astfel, X-watch își va avertiza utilizatorul în cazul furtului sau pierderii telefonului sau tabletei prin intermediul unei aplicații preinstalate bazată pe tehnologia Bluetooth 4.0. Ceasul inteligent de la Evolio va permite localizarea prin GPS a poziției telefonului sau a tabletei.

Piața brățărilor și ceasurilor inteligente din România este de ordinul a 10 000 de unități anual, într-un stadiu incipient. Odată cu adăugarea de noi și noi funcții utile pe aceste dispozitive, precum cea de antifurt și localizare a smartphone-ului, piața va începe să crească. În 2015, piața locală a acestor dispozitive ar putea ajunge la 50 000 de unități”, a spus Liviu Nistoran, Președinte Evolio.

Pe lângă funcțiile clasice de răspundere la apeluri sau sincronizarea orei, a agendei, a mesajelor, redarea melodiilor de pe smartphone sau tabletă, X-watch va avea și funcții de măsurare a activității fizice. Astfel dispozitivul poate fi gadget-ul ideal al pasionaților de sport datorită posibilității de monitorizare a pulsului, numărare a pașilor, precum și monitorizarea exercițiilor fizice și a caloriilor consumate, prin intermediul aplicației Fitness Manager.

Evolio X-watch va fi compatibil atât cu telefoanele inteligente și cu tablete care operează pe sistemul Android, începând de la versiunea 4.3 și cele ulterioare, dar și cu dispozitivele cu sistem de operare iOS: iPhone și iPad.

Dispozitivul X-watch va avea o baterie de numai 230 mAh, autonomia fiindu-i influențată de gradul de utilizare a ecranului și aplicațiilor instalate.

Prețul recomandat de vânzare a ceasului inteligent Evolio va fi de 199 de lei, produsul urmând a fi disponibil în oferta comercială a companiei la începutul anului viitor. Mai multe detalii despre brandul Evolio sunt disponibile pe www.evolio.ro, iar produsele comercializate sunt disponibile pe www.evolioshop.com, în rețeaua proprie de magazine din Iași, Cluj, Timișoara și București, precum și în magazinele de specialitate și marile lanțuri de retail.

Smartwatch-X-watch

  1. D-abia astep sa apara. Mi se pare ca este destul de ieftin insa sunt curios daca aplicatia va fi compatibila pentru orice fel de smartphone, nu doar cele de la evolio, dar din ce am citit este. Sunt curios daca chiar este asa, sau vor face ca cei de la Samsung cu galaxy gear.

  2. Misto rau de tot acest ceas. Sper ca nu va fi pe site-ul lor la un pret mult mai mare decat pe alte magazine online. Am mai vazut eu acum ceva vreme un telefon evolio la promotie pe siteul lor de la 14 la 10 mil si pe evomag era la 10 mil fara promotie.

  3. E la un pret rezonabil si perfect pentru cei care au obiceiul sa isi piarda gadget-urile destul de des.

  4. Se pare ca evolio vrea sa ajunga in topul producatorilor. Pare un gadget care se va vinde bine, eu unul o sa il cumpar.

    Cristian Iosub