Șoc și groază pe șoselele din România :)

Jurnalistul Mircea Badea a fost prins de aparatul radar cu 170 de kilometri pe oră. Poliţiştii i-au suspendat permisul pentru trei luni.

Jurnalistul Mircea Badea a fost prins de aparatul radar cu 170 de kilometri pe oră. Jurnalistul a rămas fără permis de conducere.

Pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti limita de viteză este de 100 km/h.

iRealitatea ne-a obișnuit deja cu articole la limita dintre ficțiune și realitate, dar de data asta ei doar transmit mesajul. Problema a sărit gardul la vecini și e în curtea legislației Rromânești.

(Later edit : 162 km/h nu inseamna 170 km/h. Dar de la iRealitatea, B1 TV, OTV ce poți să ceri. Așa angajați, așa știri.

Înțeleg știre senzațională când prinzi cu 100 în localitate, dar de la 130km/h cât ar fi normal până la 162km/h, mai ales în condițiile în care e autostrada liberă…e doar can can )

Hai să ne înțelegem cât mai bine. În primul rând autostrada A3 arată așa :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CQYTBUE7M4s[/youtube]

Eu merg zilnic pe autostrăzi italiene săpate în munți, pline de curbe, pline de radare și prind cu Aveo de vreo 4 ori 170km/h până la muncă dacă mă apăs.

Legislația Rromânească impune o limită de 100km/h pe A3? Nu scuz viteza “infractorului” Mircea Badea, dar las-o în măsa de treaba. A greșit, sau mai bine zis a fost prins greșind și acum stă fără permis. Asta e greșeala, că a fost prins 🙂

100km/h prinzi pe bulca din Drumul Taberei de la Ialomiței până la Moghioroș, de vreo 3 ori, iar poliția o impune pe autostrada nou nouță? Sunt de acord, pui 130 km/h  și radare din 20 în 20 kilometri, dar nu 100.

Deși văzusem clipurile cu timelapsul autostrăzii, elementul vitezei chiar îmi scăpase. Habar nu aveam că cineva a fost atât de imbecil să pună limita asta. Pe o autostradă nou nouță, să pui limită de 100/h e ca și cum ai sta cu radarul la fântâna Miorița la 1 noaptea.

Sau, trecem în tabăra conspiraționistă și vedem că limita e pusă datorită lucrărilor jalnice făcute, a materialelor furate și a asfaltului rezultat extrem de prost care are o durata de viață extrem de scurtă iar prin măsurile de limitare a circulației/vitezei pe autostrada, defapt se urmărește prelungirea ciclului vieții pentru asfaltul făcut la second hand. Măcar să apuce constructorii să ia toți banii de la stat ca pe urmă să dea bir cu fugiții.

 Anyway, Rromânia, te iubesc ! Măcar fă pentru 584km de autostradă o limită de 50km/h. Fă-ne să ne simțim Rromâni.

Tags:

Blog

      Cristian Iosub