Speranta moare ultima in Call Center

Mă distrez copios atunci când citesc advertoriale ca acesta, nemarcate. Din titlu deja ridic o sprânceană pentru că știu ce e pe piață și interacționez de cel putin o dată pe săptămână cu vreun call center mioritic.

Ca să extragem ideile pricipale, Mindrutescu de la Oracle afirmă că “marile nume din industria mondială de IT şi comunicaţii, care au ajuns la mii de angajaţi în centrele deschise în ultimii ani în marile oraşe ale României, nu au angajat „nişte copii care răspund la telefoane“, ci au recrutat specialişti care lucrează la dezvoltarea şi furnizarea unor produse şi servicii sofisticate la nivel global

call_centerOracle este poate una dintre puținele companii din RO unde se pune mare accent pe customer care service, dar asta nu înseamnă că ce este în ograda lor, se poate aplica în mod generalist pentru call centerele din România. Dacă nu mă credeți, faceți un test sunând la orice companie de Telecom și întrebați cum se demagnetizează o cartelă SIM, sau cum primește o cartelă SIM un flux prea mare de date la activare (e un topic pe softpedia). Un apel unde vă răspunde un consultant mai nou de 1 an, poate oferi o doză de râs mai puternică decât la un stand up comedy.

Paragraful favorit din advertorial este cel în care aflăm că Oracle are acum de peste 22 de ori mai mulţi angajaţi în România faţă de cei 136 pe care îi avea în 2004. „Suntem în jurul a 3.100 de oameni. Con­tinuăm să ne dezvoltăm.“

Așa pot și eu să afirm că la vechiul job a crescut compania de peste 300 de ori în numai 3 ani. La început era CEO și administratorul societății și când am plecat aveau vreo +600 angajați.

Mno, acum fiecare are părerea lui vis a vis de ce înseamnă un serviciu de relații cu clienții, poate primul contact al clientului cu compania și cum ar putea CC să adauge valoare businessului. Părerea mea este că suntem superiori indienilor, dar în continuare agentul call center este un job alternativ celui din McDonald’s (ca si ei au dintr-astea), spălător auto sau paznic.

Recomandarea săptămânii
Gazduire web
 1. Nu încerca sa suni la Cosmorom / SunTel / Cosmote / Zapp aka Telekom.
  Am sunat azi sa întreb de ce nu am semnal in Carrefour si sunt si acum traumatizat ca imi tot spunea fetita aia ca sa schimb telefoanele (am 2 cu simuri Telekom) ca Allview P6 energy e prea nou si posibil sa nu fie inca compatibil. What ??? Deci telefonul bune compatibil numai in magazin. Peste tot in rest este in regula.

 2. Si eu am dat recent de unul la fel de “pregatit”.

  Reincarc, aflu ca primesc o chestie bonus pe care o pot activa in maxim 14 zile de la data respectiva.

  Sun cu o chestie si-mi amintesc si de bonusul respectiv, zic hai sa-l intreb mai multe poate ma ajuta cu niste info. Imi spune poezia legata de bonus dupa care-mi reaminteste ca am maxim 14 zile la dispozitie sa-l activez.
  Il intreb, Mr., “sunt 14 zile calendaristice sau lucratoare?” Siiiii s-a blocat :)))

  Nu stia diferenta intre cele doua. A ajuns sa-mi explice ca 14 zile inseamna 7 si inca 7. Ala a fost capatul :))))

  • In general sunt zile calendaristice din momentul reincarnari.Si iti sp din sursa sg am lucrat la Cosmote prin 2010.Nu cred ca s-au schimbat multe de atunci insa se pare ca nu mai sunt traineri ca pe vremuri.

   • Pai la voi reclamatiile se soluționează (conform contractului) in 30 de zile lucrătoare. Deci la extraopțiuni aveți calendaristice, la reclamații aveți lucrătoare, clientul intra derutat in orice conversație pe termeni de timp.

  Cristian Iosub