Stiri despre tehnologie

Câteva știri interesante de pe Mobile 24/7:

Noile telefoane Blackberry vor putea utiliza aplicațiile create pentru Android

După noul update al sistemului de operare, utilizatorii de BlackBerry 10 pot să folosească acum aplicaţii BlackBerry şi Android de pe Amazon Appstore. (Știrea completă)

Magazinului de aplicatii BlackBerry ii lipseste cu desavarsire un numar mare de aplicatii cheie pentru a atrage utilizatori de la rivalul Google iar oferirea suportului pentru Play Store ar putea ajuta atat compania BlackBerry cat si utilizatorii ce indragesc dispozitivele BlackBerry, acestia nu mai având probleme ca nu vor gasi aplicatiile dorite.

Facebook a primit o nouă funcție

Facebook introduce posibilitea de a lipi stickere în toate componentele Facebook, inclusiv de a lipi aceste imagini peste fotografiile personale.(Știrea completă)

Opţiunea „stickers” a fost lansată în urmă cu aproape doi ani ca o nouă formă de „smileys”. Acestea puteau fi trimise doar prin intermediul ferestrelor de chat de pe Facebook şi exista doar o selecţie limitată. Între timp, Facebook a adăugat mai multe pachete pe diverse teme, cât şi posibilitatea de a le ataşa la comentarii. Noua aplicaţie Facebook pentru mobile oferă posibilitatea de a lipi aceste imagini peste fotografiile personale. Acestea pot fi ataşate în articole noi, comentarii, cât şi în mesaje private

Dezvoltatorii din încă 12 ţări pot să câştige bani din vânzarea de aplicaţii pe Google Play Store

Este vorba despre Bahrain, Bolivia, Bulgaria, Cipru, Republica Dominicană, Estonia, Honduras, Jamaica, Letonia, Lituania, Malta şi Panama.

Dezvoltatorii din România pot comercializa aplicațiile in PlayStore încă din primăvara anului trecut. (Știrea completă)

Monetizarea aplicațiilor a reprezentat o mică problemă până acum, întrucât dezvoltatorii români care doreau să câștige bani de pe urma aplicațiilor create erau nevoiți să apeleze la intermediari pentru a le putea urca în Google Play și pentru a putea câștiga de pe urma lor. Acești intermediari erau companii sau persoane din țările în care Google Play era disponibil ca serviciu complet, și de cele mai multe ori cereau taxe procentuale de chiar și 50%. Probabil că pentru o aplicație plătită cu milioane de download-uri acest lucru reprezenta o sumă importantă însă acceptată pentru a putea avea un câștig. Aplicațiile cu un număr mic de download-uri nu aveau însă de câștigat.

google-play

  1. Blackberry joaca poate ultima carte. Am avut BlackBerry si Store-ul e unul dintre motivele pt care am renunțat. Sa nu uitam si de BB Manager care încărca 15 minute …

  2. Eu am store de US pe iphone si nu a aparut inca update-ul la Facebook cu stickere pe imagini. Probabil lanseaza treptat

    Cristian Iosub