Stricăm orzul pe gâște la fiecare inundație

În fiecare an vedem la televizor cum sunt inundate sate întregi. In fiecare an vedem cum rămân sub zapezi mii de oameni.

La televizor întotdeauna a fost o campanie de opoziție împotriva regimului indiferent de cine era președinte . Așadar, televizorul a fost infestat mereu cu mizerii de campanie prezentând cât de nenorociti sunt primarii, cum nu au fonduri pt administrarea corecta a satului.

In România, întotdeauna asezarile umane au fost dispersate. O suta de case puse in mijlocul muntelui si gata : avem sat, deci avem drepturi si guvernul trebuie sa ne dea bani. Acele 100 de case au un sistem medieval de autosubventie cultivând legume, cereale si crescand animale .  Aici ar fi zeci de exemple dar nu vreau sa se simtă cineva vizat, ci asta e situația de 20 de ani in RO. In fine, avem case, pământ , mâncare, nu producem nici măcar un leu pt stat (!) dar vrem ca la inundatii si inzapeziri sa fie tras guvernul la răspundere.

Vă spun sincer ca sunt scârbit de oamenii ca cei din video-ul de mai jos. Dacă as avea o putere supranaturală, as juca FarmVille pe tara noastră. România se va trezi doar când va fi prea târziu. Trebuie resetat totul. Or fi casele oamenilor de pe vremea regelui dar atâta timp cât nu se pot gospodari singuri iar costurile din partea statului sunt mai mari decât profitul de pe urma lor (taxe si impozite la teren), atunci sa ii ia frate pe toți si sa ii mute in civilizatie la oraș.

Și eu sunt Gică Contra dar când l-am văzut pe Băsescu acum câțiva ani cum dădea cu palma într-o casa luată de viitură, am devenit fanul numărul 1. Pe scurt, guvernul reconstruise niște case după o inundatie. Țărăncile s-au văzut cu casele ridicate si le-a durut in cot sa își ridice bărbații din birturi ca sa izoleze casele. Nu mai spun ca nici măcar un țăran nu a făcut nimic pt a consolida digul. Doar era treaba guvernului. Când i-a luat apa din nou, țăranii au cerut drepturi. Băsescu le-a dat o palma in casa aratandu-le taranilor ca nu e suficient sa ai casa de caramida ridicată si neizolata. Ok, nu ai bani de finisaje si de izolare pt a nu intra apa in casa așa ușor. Dar dacă știi ca an de an e aceeași problema, pune in hristosul mă-tii măcar un gard betonat in jurul casei tale. Repet, in jurul casei tale! Dacă ești atât de ghinionist sa vina apa de 2 metri, tsunami, atunci asta e. Dar in majoritatea cazurilor are maxim 1 – 1.5 m.

Asta nu am înțeles-o niciodată. Eu in oraș (!) sunt obligat de lege să îmi dau zăpada din fața blocului. Pe vremea lui Ceaușescu se lucra colectiv: fluierai o data si ieșea tot blocul cu lopeți. Acum, suntem cetățeni europeni si avem 3 coaie. Măi frate, țăranii astia de ii ia viitura an de an, au pământ ? Da. Au lemne? Da. Păi atunci sa pună mâna si sa facă șanturi cu pereți din chirpici. Sa facă mici baraje de dirijare a apei din chirpici. Și da, chirpiciul care il făceau pe vremea mea la țară, era cel mai ieftin , practic si rezistent material / produs de construcție.

România se va salva de sugativele astea râioase doar când va trimite armata peste un sat si le va face program de lucru comunal.

Până atunci, eu voi continua sa plătesc taxe si impozite statului român ca acesta să ajute sinistrații ca cei din video.

 

      Cristian Iosub