Sunt bune si stopurile la ceva

Veneam acasă de la servici în seara asta (în jur de 2 noaptea) și pentru că în fiecare sâmbătă seara se spală strada, trebuie căutat un loc de parcare în zonă dar pe străzi unde curățenia se face în alte zile. Nu de alta dar mă ușurează imediat de 150€ dacă las mașina pe strada unde se spală.

Cum căutam eu un loc de parcare, văd într-un giratoriu, o mașină oprită în  mijlocul străzii, fără șofer, dar cu motorul pornit. Opresc mașina pe avarii în apropiere și imediat după mine mai oprește un cuplu de italieni. Ne apropiem de mașina “fără șofer” și vedem un tip, pletos cu capul pe volan. Deschide italianul portiera și încearcă să îl miște pe pletos. Atunci, pletosul a tresărit bolborosind ceva pe limba lui, speriat. Îi zicem să oprească motorul și să se dea jos din mașină până își revine din somn.

Scoate cheile din contact, se dă jos, îi ofer o țigară și când m-am apropiat de el mi-am dat seama că puțea crunt a bătură. Îi zic italianului care se oprise cu  mine o data că individul e băut și e periculos să continue drumul. Așa că ce face italianul? Îi cere cheile pletosului, îi parchează mașina pe bordură și îl conduce pe micul rătăcit acasă.

Ce se întâmplase de fapt? Pletosul (fiorentin după accent), a băut un pic mai mult. Apoi a vrut să intre în giratoriu, era trafic așa că a oprit până trec mașinile. Și a adormit așteptând 🙂

Epilog: Pletosul a fost condus acasă fără să fie anunțați carabinierii că a condus mașina în stare de ebrietate. Problema va fi mâine când se va trezi, pentru că nu va mai ști unde a lăsat mașina 🙂 De unde l-am găsit noi și până acasă unde l-au condus cuplul acela, sunt vreo 7 kilometri . Sper să fie inspirați și să îi lase un bilet ceva explicativ, nu de alta dar îl cred în stare să dea mașina furată…

      Cristian Iosub