Suport auto volan EASY pentru smartphone

Prin iulie am luat de la Vali un suport pentru smartphone, care se prinde de volan. Nu chestie de firma, ci chinezărie ieftina care ma așteptam sa se rupă după prima săptămână de utilizare.

Iată că au trecut deja 5 luni de când țin suportul pe volan și este la fel de rezistent și util ca în prima zi. De foarte multe ori taximetriștii vedeau că țin telefonul (cu Google Maps pornit) pe volan, și când opream la semafor mă întrebau de unde l-am luat. E destul de greu să îi explici unui taximetrist în 30 de secunde cum e cu ebay, dx.com, alibaba asa că deja de la al treilea le ziceam ca de pe net.

Ieri, în Cora Alexandriei la standul Allwinner l-am cunoscut pe Dan (ownerul allwinner.ro) și l-am felicitat pentru initiativa de a aduce chinezării ieftine și utile în offline. Desigur, este o problemă pentru magazinele de gen pentru că piața de smartphone si tablete a devenit tot mai aglomerată și românul alege tabeletele în funcție de preț, nu de calitate. Chiar îmi aduc aminte când am desfăcut niște tablete Smailo si Allview…Doamne cât scotch pot să aibă în ele, ce dezastru e înauntru. Chiar dau impresia că sunt făcute manual de chinezi pe vapor.

Revenind la suportul auto, pe siteul allwinner.ro este numai 10 lei, iar la standul de pe galeria Cora este 20 de lei.

Avantajul este că se monteaza /demontează extrem de ușor și repede, l-am pus pe volan care are și husă de piele deci e mai gros, nu cade telefonul (testat cu Allview P5 Quad si iPhone 5S), ai telefonul in permanentă aproape de ochi, fără să distragă atenția de la drum, este aproape dacă îl folosești pentru FaceTime astfel că nu vor fi probleme de a nu auzi interlocutorul sau el pe tine.

Dezavantajul este că nu poți ține telefonul la încărcat în timp ce conduci pentru că rotești de covrig și faci numai mațe de fire .

Eu am luat deja 3 ca să le fac cadou de Crăciun. Partea mișto e că nu mai aștept 3 săptămâni (cât ar fi durat dacă le aduceam din China) și fiind magazinul pe galeria Cora, pot să văd produsul înainte de a-l cumpăra.

 1. Pe siteul allwinner costa la fel, adica 20 de lei. Deci nici un avantaj.

  • Allwinner are prostul obicei sa schimbe ofertele de pe site pe neașteptate. A doua zi i-a dat prețul normal

  • Ba ai un avantaj. Decat sa-l iei de pe eBay dupa poze, mai bine te duci si te uiti direct in magazin la el, cum arata, cum se prinde s.a.m.d.

 2. Asta e bun pentru soferitele care stau aproape cu capul in volan. Le vine mai usor sa citeasca pe telefon daca il au prins de volan.

 3. Mi-am luat si eu unul pentru masina. Asa pot fi mai atent la trafic si nu mai il caut cand ma suna cineva si sunt in trafic.

 4. Hmmm, sa ii iau si eu unul sotului ca mereu vorbeste cand conduce si verifica mesajele. Asa il are direct pe volan si este mai atent la trafic.

 5. Un suport util pentru telefon. Totusi tot nu cred ca mi-as tine telefonul pe volan in timp ce conduc. Nu vad rostul.

 6. si cum incarci telefonul ? cablul o sa se incurce in volan

  Cristian Iosub