Svastica – simbol al păcii

Mișcarea Raeliană a declanșat o campanie internațională de reabilitare a simbolului svasticii, murdărit prea multă vreme de asocierea cu naziștii. 🙂

Sursa : Guardian.com.

Înainte ca Hitler să-l transforme în logo al naziștilor în anul 1920, simbolul zvasticii a mai fost folosit, încă din epoca bronzului, de către civilizații din China, Africa și Sudul Asiei.

“Vrem ca svastica să nu mai fie asociată cu ororile comise de regimul nazist. Vrem s-o recuperăm, svastica este un simbol antic al norocului și armoniei. Poate fi întâlnit peste tot în lume” – Thomas Kaenzig, șeful mișcării pro-svastică. Kaenzig și colegii săi din Mișcarea Raeliană au lansat un site unde își expun argumentele:  proswastika.org.

Istorie

Mișcarea Raeliană este o religie OZN care a fost fondată în 1974 de către Claude Vorilhon, acum cunoscut sub numele de Raël, bazată pe credința în existența extratereștrilor și a obiectelor zburătoare neidentificate (OZN). Membrii organizației se autodenumesc raelieni sau ufolatrii (ozeniști). Grupul posedă propriul parc tematic, „UFOland”, lângă Montreal, Canada.

Mișcarea Raeliană predică că viața pe Pământ a fost creată științific de către o specie de extratereștrii pe care ei o numesc Elohim.

Mișcarea raeliană există în 84 de țări ale lumii, are peste 65 000 de membri și s-a răspândit rapid în țările francofone din Europa, Africa și America și este în prezent în rapidă expansiune în Asia. În toată lumea există aproximativ 130 de ghizi, sau preoți raelieni și 24 de episcopi.

Ei se grupează în șase niveluri, începând de la novice la Rael însuși, care ocupă singur cel de-al 6-lea nivel.

[youtube]http://youtu.be/xBpfnqcnrJw[/youtube]

      Cristian Iosub