Tableta Vonino Magnet M1, 10″, Quad-Core 1.10GHz, 2GB RAM, 16GB, 4G, Android 7

În mini vacanța de 1 iunie am avut ocazia să folosesc tableta Vonino Magnet M1. Specificațiile de pe site-ul producătorului ridică așteptări destul de mari din partea mea, așa că am încercat să înlocuiesc pentru câteva zile laptopul cu Magnet M1.

Procesorul este un QuadCore MT8735B cu 2GB RAM și 1.10 GHz, suport pentru card microSD de până la 128GB și o memorie internă de 16GB dar numai 10.7 GB pot fi folosiți pentru aplicații. Mi-a plăcut faptul că a venit cu Android 7, MS Office preinstalat și are suport pentru SIM 4G pentru date și apeluri. Am folosit un abonament Orange si semnalul a fost destul de bun chiar și în interiorul clădirilor.

În pachet am primit și două huse foarte draguțe cu spatele transparent și partea din față viu colorată. Din păcate ambele huse au defect de fabricație. Un colț rămâne întotdeauna mai ridicat pentru că la proiectarea husei nu au ținut cont de colțurile camerei foto ieșită în afară. Presând peste tabletă este posibil să mai și zgâriați din lateralele tabletei. Boxele din partea de jos sunt de o calitate mai slabă pentru a urmari un film. Sunt in regula pentru un clip scurt sau pentru sunete ce nu au nevoie de un volum prea mare, dar pentru filme sau muzica, trebuie neaparat o pereche de casti. poate sunt eu prea mofturos dupa ce m-am obisnuit cu boxele MusicPad-ului, dar cred ca este loc de imbunatatiri.

Mi-a plăcut foarte mult claritatea cu care sunt redate imaginile, claritatea clipurilor video dar și întreaga experiență de navigare web și prin aplicații. Camera foto de pe spatele tabletei are numai 5Mpx iar cea frontala are 2 Mpx. Exemplu fotografii făcute în condiții de luminozitate scăzută afară 1, 2 și în interior aici.

Tableta am folosit-o foarte puțin pentru gaming (Kill Shot Bravo se mișcă surprinzător de bine pe tabletă) dar am folosit-o mult pentru conferință video prin Skype, creare și modificare documente în Excel și Word.

În principiu, o mare parte din experiența este datorată Android-ului 7, însă din punct de vedere hardware, Magent M1 îl sprijină suficient de bine. Touchscreenul este fluid, spatele cauciucat oferă un plus de aderență.

Overall este intr-adevar o tableta foarte buna si se poate achizitiona de la Orange la numai 149 € (circa 680 lei) sau direct de pe siteul producatorului la 749 lei

Recomandare

      Cristian Iosub