Tatuaj

După îndelungi căutări prin imagini artistice din saloanele de tatuare, am ales să îmi scriu un nume. Mă gândesc la faptul că voi ajunge la 80 ani (eu sper de fapt să prind 40 măcar) și dacă îmi desenez vreun dinozaur pe mână, poate fi urât la vremea respectivă.

Da, și sirenele erau la modă acum vreo 20 ani. Erau pe Rahova și Jilava la modă. Tatuajul pe braț, sus, necesită mușchi formați. Tatuajele pe degete (gen cum aveau ăia în filmul Boondock Saints) sunt mișto, până la 35 ani doar. Așa că am scris de a lungul brațului : “Marius”.

Ideea e simplă : intri fără jenă (mulți intră ca la un sex shop, cu rușine) și îți faci programare pentru peste câteva zile.  Când ai programarea, vii îmbrăcat lejer pentru zona unde urmează să fie făcut desenul. Eu am avut tricou pentru a fi liber brațul și o geacă largă, pentru a nu presa pe urmă. Împreună cu artistul  se stabilește fontul, de regulă prin dafont.com. Se printează textul, se fac câteva îmbunătățiri (sau stricăciuni) după caz.  Este important faptul că se folosește în proces o masă de sticlă iluminată de jos. Se suprapune peste desenul final o foaie de calc (!) și în felul acesta se poate copia de pe schița finală, direct desenul. Pe foaia de calc se folosește un tuș de o altă culoare decât cea a tatuajului (la mine de exemplu e negru tatuajul și pe foaia de calc a folosit albastru).

Apoi, se rade zona unde urmează să se facă tatuajul (prima oară când mă rad pe braț). Se masează zona cu un unguent și se aplică foaia de calc ce se lipsește în felul ăsta de mână. Procesul de imprimare a desenului de pe foaia de calc, pe mână, este exact ca la tatuajele de la gumele Kent / Turbo. După ce a rămas imprimat scrisul pe mână, se purcede la tatuarea lui pe baza imprimeului.

Fiind pe os și carne puțină, am simțit tăieturile cred că până în măduva oaselor. În plus vibra destul de bine fiind aproape de os. totul a durat 30 minute și încă 30 de stat la cafea. După terminarea tatuajului, a masat încă o dată zona cu un gel/unguent și apoi a înfășurat-o în folie de plastic (din`aia de bucătărie). Folia a zis că trebuie ținută 3-4 ore.

După ce am plecat de la salon, m-am dus la farmacie să iau Gentalyn Unguent.  Unguentul trebuie aplicat de 3-4 ori pe zi. Rolul lui este de a păstra pielea moale, să nu facă cruste, să nu se usuce. Bineînțeles, mai apar foițe mici de piele deasupra tatuajului în timp, dar cad singure atunci când mă spăl. Neapărat săpun neutru și în zona tatuajului trebuie folosită apă rece, pentru a nu deschide porii în timpul spălării. Ștergerea de apă după spălare, se face prin tamponare, nu frecare.

Toată cosmetica asta din câte am înțeles va dura vreo 2 săptămâni.

Un tatuaj costă să zicem 100€. Scoaterea lui cu laser este peste 1.000€. 🙂 Așa că mulți preferă să și-l scoată acasă lăsându-și cicatrici de toată frumusețea, prin metode care mai de care mai inventive. O metodă în schimb recomandată de un farmacist, ar fi cu sare mare. Se freacă 20 minute pe zi timp de 3 săptămâni zona tatuajului. Sarea va distruge propriu-zis carnea, va absorbi culoarea și nu lasă loc de sângerare pentru că omoară globulele roșii. În felul ăsta, rana va fi mereu proaspătă. Cicatricea face toți banii pe urmă 🙂

  1. WTF? O să zică lumea că eşti gay şi ţi-ai pus numele iubitului pe braţ. :))))))

    • Păi cu cercel în ureche, blond și cu tatuaj pe braț… 🙂 Data viitoare îmi fac o sirenă

    Cristian Iosub