Telekom (ex-Cosmote) : rebranding

Primul articol din seria Telekom este despre rebrandingul companiilor Romtelecom și Cosmote. Noul brand presupune modificarea denumirii comerciale a celor doua companii. Astfel, incepand cu 13 septembrie, COSMOTE si Romtelecom vor comunica sub acelasi brand: Telekom Romania, în timp ce denumirile legale vor fi Telekom Romania Communications S.A.  (în loc de Romtelecom S.A.), respectiv Telekom Romania Mobile Communications S.A. (în loc de Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A)

In presa au aparut mai demult stiri cum ca brand-ul Romtelecom se va transforma in T-Home, iar brand-ul Cosmote in T-Mobile. Cu toate acestea, companiile nu vor utiliza brandul «T-Mobile» si nici «T-Home». Ambele companii vor fi prezente pe piata sub un brand comun – Telekom Romania, folosind logo-ul T ca interfata cu publicul.

Clientii Romtelecom si Cosmote au fost notificati cu privire la modificarile care implica schimbarea numelui companiei. Modificarea denumirii juridice a companiilor si a datelor de contact nu reprezinta o modificare unilaterala a contractului de natura sa schimbe in vreun fel tarifele sau beneficiile contractate de catre clienti. Prin urmare o solicitare de reziliere fara penalitati sau despagubiri din cauza schimbarii numelui furnizorului este neintemeiata (iar dep. legal o poate considera abuziva).

telekom

  1. Ciudata strategie de a nu folosi T-Home si T-Mobile… De ce crezi ca au preferat varianta curenta?

    • Probabil ca să pară un tot unitar. Dacă le separau in denumire, făceai legatura cu romtelecom si cosmote. Pe cand asa, pare o singura retea

    Cristian Iosub