Telekom (ex-Cosmote) : Web2SMS

Trecând peste problemele tehnice ale siteului telekom.ro, am gasit o aplicație destul de interesantă în myaccount: WEB2SMS.

Web2SMS este un serviciu online adresat abonatilor COSMOTE, persoane fizice sau juridice, prin care, prin intermediul unei interfete disponibile in contul MyAccount, se pot transmite mesaje catre orice retea (national/international), mesaje deduse din pachetul de SMS-uri de care abonatul beneficiaza in baza planului tarifar ales. Serviciul include, printre altele, optiuni de upload contacte, agenda, programare livrare, istoric.

Tarifare:

1. Abonati persoane fizice: Accesul la interfata Web2SMS este gratuit.

Numar de SMS-uri permis pe zi: Clientul poate folosi aplicatia Web2SMS pentru a trimite SMS-uri din pachetul lunar inclus in planul sau contra cost in limita a 100 SMS-uri pe zi.
Aceasta limitare nu impiedica in niciun mod transmiterea de SMS-uri de pe telefonul mobil.

Numar de caractere permise intr-un mesaj: Numarul de caractere ce pot fi trimise printr-un mesaj scris utilizand Serviciul este de 480 de caractere. Pentru fiecare destinatie in parte si pentru fiecare 160 caractere din mesaj se considera un SMS distinct transmis si tarifat.

Tarifare dupa depasirea SMS-urilor incluse: In cazul in care clientul depaseste numarul de SMS-uri incluse in planul sau tarifar, acesta va fi taxat cu tariful standard. Exemplu: 0.05 Euro fara TVA/ SMS pentru SMS national si 0.15 euro fara TVA/ SMS pentru SMS international. SMS-urile trimise folosind interfata Web2SMS vor fi tarifate si prezentate pe factura COSMOTE in acelasi format ca si cele trimise de pe telefonul mobil. Orice restrictie (pentru neplata facturii sau la cerere) conduce la restrictionarea posibilitatii de utilizare a acestui serviciu.

2. Abonati persoane juridice: Accesul la interfata WEB2SMS este gratuit.

Numar de SMS-uri permis pe zi: Clientul poate folosi aplicatia Web2SMS pentru a trimite SMS-uri din pachetul lunar inclus in planul sau tarifar in limita a 1000 SMS-uri pe zi.
Aceasta limitare nu impiedica in niciun mod transmiterea de SMS-uri de pe telefonul mobil.

Numar de caractere permis intr-un mesaj:  Numarul de caractere ce pot fi trimise printr-un mesaj scris utilizand serviciul este de 480 de caractere. Pentru fiecare destinatie in parte si pentru fiecare 160 caractere din mesaj se considera un SMS distinct transmis si tarifat.

Tarifare dupa depasirea SMS-urilor incluse: In cazul in care clientul depaseste SMS-urile incluse in planul sau tarifar, acesta va fi taxat standard. Exemplu: 0.05 Euro fara TVA/ SMS – pentru SMS national si 0.15 euro fara TVA /SMS pentru SMS international. SMS-urile trimise folosind interfata Web2SMS vor fi tarifate si prezentate pe factura COSMOTE in acelasi format ca si cele trimise de pe telefonul mobil. Orice restrictie (pentru neplata facturii sau la cerere) conduce la restrictionarea posibilitatii de utilizare a Serviciului.

web2sms

  1. daca chiar ai de trimis sms-uri…..iti faci web2sms-ul tau 🙂 like i did it once 😛 and u know it 😛

  2. Mie mi-ar placea sa am o extensie de genul asta in Google Chrome.

  3. Era util acest serviciu acu’ multi ani, pe vremea myx.net…. Acu ai Airdroid si alte cateva aplicatii asemenea, care fac fix acelasi lucru….

    Cristian Iosub