Telekom lansează aplicația ”Unde imi e telefonul?”

Mai știți povestea cu Samsung care era acuzat că monitorizează (ascultă) utilizatorii prin SmartTV-uri?

Telekom a lansat “Unde imi e telefonul?”, o aplicație care monitorizează / captează sunetul din jurul telefonului pe tot parcursul timpului în care este pornită. Ai posibilitatea de a fluiera prin casă a pagubă sau să bați din palme, pentru ca telefonul să emită un semnal sonor sau să aprindă displayul. Teoretic aplicația ar fi utilă celor care pierd frecvent telefonul prin casă.

Eu aș fi făcut altfel aplicația, pentru că a fluiera ca țăranul prin casă sau să bat din palme ca la HexBug mi se par metode neadecvate unui public geek, tânăr, care ar utiliza aplicația. Ideea e bună dar pare prost aplicată. Aș fi personalizat telefonul! Aș fi făcut aplicația de șa natură încât să poți înregistra tu numele telefonului și să îl strigi prin casă ca pe o persoană. Apoi, telefonul nu doar ar fi vibrat ci să aibă posibilitatea să redea mesaje vocale. Gen : “sunt aici Stăpâne!”

Esti utilizator de telefon Android? Telekom Romania Mobile iti ofera “Unde imi e telefonul?”!
O aplicatie simpla si utila, cu ajutorul careia iti gasesti telefonul acasa sau la birou cat ai bate din palme! Sau cat ai fluiera!

Odata ce sunetul ales de tine este detectat, telefonul va raspunde prin redarea unei notificari audio predefinite.
Daca vrei, se poate aprinde doar ecranul. Gasesti telefonul intr-o camera intunecata, fara sa deranjezi.
In plus, daca telefonul este setat pe vibratii sau silentios, aplicatia poate fi solicitata sa iti redea totusi notificarea sonora.

Aplicatia utilizeaza algoritmi de identificare si prelucrare a sunetului, iar functionarea poate fi afectata de diversi factori externi.

Link download : play.google.com/com.bnbs.where.app (ca idee, stie cineva de ce isi aleg numele pachetului – com.bnbs.where – atat de stupid? nu e vorba numai de aplicatia asta ci e un obicei)

      Cristian Iosub