Televizoare Vonino și Allview

În urmă cu câțiva ani companiile producătoare de telefoane mobile românești erau într-o reală competiție căutând să aducă în România telefoane accesibile, durabile dar care să beneficieze de tehnologie și funcționalități asemănătoare celor internaționale. Era o perioadă aglomerată pe vremea Android 5 când Utok aducea telefoane Dorel, Allview plusa cu cititoare de amprentă și cel mai subțire telefon (X2 Soul Pro) iar Vonino privea timid cu câteva telefoane 3G dar de buget.

Google a obligat producătorii să îți ia licență GMS prin care certificau că Androidul modificat de pe telefoane respecta standardele Google. Aici Utok a făcut un pas în spate și a început să aducă televizoare. E drept, de Utok nu mai știu nimic de vreo 3 ani, dar îi mai văd din când în când televiozarele expuse în Carrefour la 899 lei.

Bătaia apoi s-a dus în zona brățărilor și a ceasurilor de copii. Aici inegalabil Vonino a câștigat cu ceasurile KidsWatch unde momentan nu avem un competitor. Același ceas poate fi găsit pe 380 de siteuri chinezești dar softul de la KIdsWatch S2 si S3 este modificat de către români iar hardware au fost făcute foarte multe optimizări pentru  reduce consumul inutil de baterie dar a crește în același timp precizia localizării GPS / LBS.

Vonino a avut de foarte mult timp în plan să producă televizoare însă proiectul s-a finalizat abia anul acesta. Cu toate că nu sunt adeptul cumpărării celui mai scump echipament, televizoarele Vonino se adreseaza unui segment destul de mare de clienti pentru care 3D-ul sau 4K nu sunt un criteriu de alegere al televizorului. Televizoarel Vonino au un preț între 429 lei (imagine la 720p și 24″) și 849 lei (la 32″). Nu le-am testat dar nici nu aș putea spune că televizoarele sunt nișa mea. Sunt atehnic în privința lor și televizorul (un SmartTV de la Sony de 123 cm) îl folosesc numai ca să mă joc Spiderman pe PlayStation și să mă uit la CNN. Ce mă deranjează la brand este că nu comunică. Te prinzi singur când mai aduc un sistem de alarmă, camere video sau ce alte produse mai importa din afara, modifică/îmbunătățesc aici si le branduiesc cu numele Vonino.

În același timp Allview comunică foarte mult. Orice agrafă lansează, comunică în social media, trimit comunicate de presă publisherilor, dau din coate încercând să se facă auziți. Și de cele mai multe ori le iese.

Surpriza acestei toamne vine de la Allview, care le promite utilizatorilor săi o experiență frumoasă. Allview anunță că intră pe piața de televizoare și că va aduce o serie de noutăți interesante.
Compania pregătește lansarea unei noi game de produse, televizoare smart și clasice. Televizoarele vor fi fi disponibile din această toamnă pe piața românească și au fost dezvoltate de la începutul anului 2018.

La începutul săptămânii spunea Lucian Peticilă (managerul general): Acest pas face parte din strategia noastră de a facilita utilizatorului interacțiunea cu device-urile pe care le folosește. Televizoarele care vor fi lansate în curând vor aduce un nou concept, axat și dezvoltat pe preferințele clientului.

În acest fel, Allview își lărgește portofoliul de produse, compania comercializând la acest moment telefoane, tablete și smart device-uri.

Televizoare Allview
      Cristian Iosub