Cât timp durează scrierea unui articol?

Recent am întâlnit această întrebare: “În cât timp scrii un articol?”

Ei bine, blogul pentru mine reprezintă în continuare spațiul public în care îmi exprim gândurile, trăirile și împărtășesc informații. Așadar, ceea ce scriu este cântărit bine înainte de a publica, sterg, scriu din nou, revin asupra unei idei… o nebunie. Nu am aptitudinile necesare de a scrie 10-15 articole de 300 de cuvinte într-o zi sau articole la kilogram. Un articol de cca 1500 de cuvinte îmi poate lua chiar și 4 ore de scris, dar sunt norocos că mă exprim în limbaj morse așa că la o medie de 500 de cuvinte pe articol ies undeva la o oră de scris, depinzând de documentația necesară articolului.

Nici în școală nu îmi plăceau compunerile pentru că nu aveam darul înfloririi unor istorisiri ci eram un pic mai direct în explicații. Fraze scurte și concise, nu fraze de 5-6 rânduri în care să explic o simplă idee. Consider că cel care citește mesajul ar avea capacitățile intelectuale de a-l înțelege așa că nu este nevoie de foarte multe explicații. Dacă în schimb nu l-a înțeles, există rubrică de comentarii pe blog 🙂

Așa că la  întrebarea “În cât timp scrii un articol?”, este greu să oferi un standard depinzând foarte mult de blogger. Cunosc de exemplu un content writer care poate compune un articol de 500 de cuvinte chiar și în 15 minute. Eu prefer în continuare stilul ardelenesc de a scrie mult și cu calm.

articol_blog

 

 1. Daca e cererea mare, ca si content writer, trebuie sa te misto destul de repede. Eu cand am comenzi foarte mari scriu cam in 7-10 minute un articol de 300 de cuvinte. Acum depinde si de nisa pe care o ai de acoperit. Daca ai cunostinte nu iti ia mult timp, dar daca trebuie sa te si documentezi, atunci necesita mai mult timp un articol pentru a fi elaborat corect.

 2. pff.. Sa ma corectez misti# nu misto…

 3. Sunt de acord cu tine Cristi, asa abordez si eu un articol si ma incadrez in acelasi timp, insa il inteleg si pe Sergiu, daca vrei sa fi productiv si, in acelasi timp, coerent in idee, trebuie sa tragi tare la capitolul documentare.

 4. Da..conteaza mult sa cunosti bine nisa..eu uneori ma blochez cand am de scris 20 de articole de 300 de cuv., de exemplu, pe aceeasi nisa..la ultimele deja merge greu..

 5. :)) No bine, no! E bine şi aşa! Ardeleneşte, adică!

 6. Eu prefer decat sa scriu mult text si prost, mai bine scurt si la subiect. De regula, si cand citesc articolele altora, daca in primele fraze nu ma atrage nimic la acel articol, clar nu-l citesc pana la capat.

 7. Cred ca n-ai facut distinctia intre articol platit si unul normal care-ti vine in minte si porneste de la o idee interesanta care te preocupa.

  Un articol platit cu cerinte tehnice si tot ce se cere, acela necesita mult timp si de obicei nu-ti ies intotdeauna cum doresti. In cazul meu e greu sa scriu mai mult de 1-2 articole de genul asta pe zi. De multe ori renunt pentru ca nu am de ce, nu am cu ce si nu am cum 🙂

  In cazul doi se poate pe repede inainte cand ideile vin cursiv si termini in scurt timp sau poti face un articol mai elaborat peste care revii, completezi, modifici sau scoti paragrafe ori il reiei de mai multe ori in cazul acesta se poate intampla sa stai pe el mai multe zile 🙂

  Cristian Iosub