Web Analytics

Tineretul din ziua de astazi…

Cand eram tinerel detestam expresia :”tineretul din ziua de astazi…” spusa de batrani.
Azi ma conversam cu un romanas care se credea buricul pamantului.
Prin simpla intrebare “ce parere ai despre armata si scoaterea serviciului obligatoriu”, poti afla extrem de multe lucruri despre o persoana.
Tineretul din ziua de azi (ca sa folosesc aceleasi cuvinte) nu stie ce inseamna disciplina. Confunda democratia cu smecheria iar disciplina cu comunismul (wtf?).
Am fost printre ultimele generatii care au facut armata si as vrea sa o mai fac de 3 ori. De ce? Tocmai pt ca nu a fost usoara. Tocmai pt ca adunam de la Galati in august 2004 cainii ce pluteau la inundatie. Pt ca in iarna 2003-2004 degeram in maieu cu zapada la brau. Pt ca stateam si 48 ore treaz cand eram comandantul garzii. Pt ca scoala de gradati a fost mai grea fizic si psihic decat toata armata.
Pt ca fumam Saint George si altii Marlboro la solda iar dupa o saptamana veneau sa ceara o tigara ca ale lor fiind mai scumpe, isi permiteau si mai putine.
Motive scriu pana maine.
Dar tineretul din ziua de azi? Ce stie el?
Termina liceul, e tinut de parinti la facultate si eventual una de Bucuresti (nu conteaza ca e Spiru, ideea e sa se devina copil de Bucuresti). Se angajeaza in anul 2-3 considerand munca un hobby si cand termina studiile cauta posturi de director.
Ca sa folosesc expresii bastinase italiene : strada pare usoara pt tineri dar e lucru facut de mantuiala. Cu cat strada (drumul in viata adica) e mai grea, cu atat realizarile sunt mai temeinice, stabile si de lunga durata.
Revenind la armata, am inteles ca acum sunt MACi (ia sa vedem cine cunoaste acrobimul). Dar MACii astia cum, unde si cand sunt formati daca nu mai exista pregatirea initiala de un an ?
Asadar, pro sau contra serviciului militar?

Subiecte:

AmintiriBlogCalatoriiInternet

      Cristian Iosub