TNT – The People Network

Ca o componenta cheie a strategiei Outlook, anuntata de companie la inceputul acestui an, TNT lanseaza o noua identitate de brand, care evidentiaza resursele majore ale companiei: oamenii TNT si reteaua sa rutiera europeana, cu valente unice. Noul mesaj, ‘The People Network’, reflecta cultura companiei si preocuparea de a dezvolta relatii pe termen lung cu clientii sai. TNT ilustreaza astfel rolul retelei de oameni dedicati, care contribuie la cresterea afacerilor partenerilor sai.

Noul brand se lanseaza cu o campanie de promovare de amploare: in peste 20 de tari din Europa sunt disponibile oferte de testare gratuita a serviciului. In plus, materialele de advertising pozitioneaza TNT ca pe un jucator puternic, dar uman si accesibil companiilor mici sau aflate la inceput de drum. TNT este alegerea naturala pentru acest tip de intreprinderi, pentru ca demonstreaza ca un client nu este un cod de bare, iar abordarea sa este una personalizata, de fiecare data.

The People Network

In ultimii 70 de ani, TNT si-a construit cele mai extinse retele aeriene si rutiere din Europa, apte sa transporte de la colete la marfuri de volum. Compania s-a definit pe piata prin deschiderea si atitudinea prietenoasa fata de client. Tex Gunning, CEO TNT: “Avem o strategie clara de a ne concentra asupra punctelor noastre forte: oamenii nostri, modul lor cald si dedicat de a servi clientii, precum si reteaua noastra unica in lume. Clientii nu sunt coduri de bare, iar noi nu suntem roboti. Cu totii rezonam cu lucrurile care sunt importante pentru partenerii nostri: dezvoltarea afacerilor acestora. Amprenta personala si faptul ca intelegem de ceea ce au nevoie clientii ne face diferiti. Suntem The People Network.

Pozitionare strategica

Noua identitate de brand TNT subliniaza pozitia si mentalitatea de jucator a companiei. Aceasta investitie in brand reflecta obiectivul TNT de a oferi o experienta excelenta clientilor si de a isi pune in valoare reteaua europeana.

Obiectivul TNT este dezvoltarea profitabila, cu o productivitate sporita si eficienta optima a retelei. In lunile urmatoare, noi initiative comerciale vor fi implementate pentru a castiga si loializa partenerii din randul companiilor mici si mijlocii.

Campania

Noul brand este lansat printr-o campanie de amploare, la scara intregului continent european – incluzand oferte promotionale, concursuri cu premii, campanii de promovare, comunicari via social media. Toate aceste instrumente transmit mesajul ca TNT investeste in idea in care crede si anume ca implicarea personala face diferenta in logistica.

Dick van der Lecq, MD al agentiei olandeze Etcetera/DDB, care a creat campania: “In trecut clientii cumparau produse sau branduri. In ziua de azi, clientii cumpara in mod constient compania, in ansamblul ei, respective ADN-ul si oamenii din spatele brandului. Vorbind cu zeci de angajati TNT am realizat ca modul cel mai potrivit de a reflecta atitudinea lor fata de clienti il reprezinta compania de transport umana. Clipul TNT care prezinta un ‘camion uman’ ilustreaza acest principiu. Modul de realizare al acestui clip, din a carui distributie fac parte angajati TNT, merita cu siguranta urmarit pe canalele social media.

Pe parcursul urmatoarelor 8 saptamani, noii clienti TNT vor putea sa testeze  “experienta TNT”, trimitand un transport international gratuit de pana la 100 kg, prin intermediul rețelei rutiere a companiei, in 24 de tari din Europa.

Puteti accesa linkul campaniei la adresa :   http://www.tnt.com/livraregratuita/

  1. Foarte tare reclama de la TNT. Inca nu am apelat la ei si pentru o livrare in alta tara.

  2. O campanie foarte interesanta. Eu am colaborat multa vreme cu TNT si mereu am fost multumit.

  3. La munca se lucrează numai cu TNT. Vad zilnic numai portocaliu deci trebuie sa fie un motiv

  4. Interesant, poate poate îl voi încerca!

  5. Foarte interesanta campania lor. O sa incerc si eu.

  6. Cei de la TNT mi se par cea mai serioasa firma de curierat. Am colaborat cu succes si ii recomand mai departe.

    Cristian Iosub