Tonomatul de vise – Credius

Credius este o instituție financiară pe același model ca mizeriile Provident, TeleCredit sau VivaCredit unde se câștigă destul de bine pe piața de microcredite.

În Auchan Drumul Taberei au montat un self machine de microcredite și credite pe termen lung  de până la 15.000 lei(via Remus), un Tonomat de Vise targetat foarte bine, prin care poți scana Cartea de Identitate si poți retrage numerar.

Nu am cont pe Credius dar sper sa nu folosească Cartea de Identitate ca metodă de identificare a utilizatorului, fiind extrem de simplu de spoof-uit contul unui utilizator si de obtinut o copie a CI. Este îndrăzneață ideea în contextul în care securitatea informatică din centrele comerciale este aproape inexistentă. Sunt curios dacă te duci într-un mall pe culoarul tehnic și intercalezi în rackul de comunicații ceva pe liniile telefonice, între POS și bancă o exista vreun protocol anti-middleman?

Chiar dacă sunt cămătari legali, amplasarea self machine este foarte bine făcută. Te duci la cumpărături, vezi ceva care costă mai mult față de bugetul tău, ai o soluție de a împrumuta bani pe termen scurt și relativ repede.

credius_tonomat

 

  1. Referitor la ‘Sunt curios dacă te duci într-un mall pe culoarul tehnic și intercalezi în rackul de comunicații ceva pe liniile telefonice, între POS și bancă o exista vreun protocol anti-middleman?’, cam tot ce inseamna banking instalat in locatii publice functioneaza prin retele de date gprs/3g/4g, deci nu se pune problema de man in the midle, nu folosesc infrastructura wired.

    Cristian Iosub