Toți românii au avocați (în debara)

Acum câțiva ani mă minunam când auzeam discuțiile dintre operatorii call center ai unei companii de telefonie mobilă și clienții săi din … Spania. Toți românii care sunau nemulțumiți spuneau că se vor adresa avocatului.

Mai târziu am înțeles că prin alte țări orice nemulțumire se rezolvă doar prin intermediul avocatului, fiind ignorați total de catre instituțiile statului dacă nu sunt reprezentați. De exemplu, când am avut o daună minoră la mașină, băbuța nu vroia să semneze înțelegerea amiabilă. Firma asiguratoare prelungea cazul la nesfârșit. Cu un avocat și vreo 116 € am discutat altfel. Într-o lună au rezolvat ce nu putuseră rezolva de 6-7 luni.

Zilele trecute am prezentat o înregistrare făcută cu WF1. Mai exact era vorba de un instructor care avea o elevă blondă în spate și o altă blondină la volan. Articol și video aici. Nu am reținut firma, nici nu mă interesa și ca orice altă înregistrare din trafic i-am găsit loc într-o postare pe TraficTube. Un coleg de pe TT mi-a sugerat ce firmă ar avea mașina respectivă iar eu ca un bun cetățean m-am gândit că ar fi indicat să le comunic de existența cazului. Nu era cine știe ce dar mi se pare de bun simț să înveți cursanții cu se conduce LEGAL !

Firma a făcut reclamație și TT a trebuit să dea jos postarea. Dar a rămas clipul pe youtube 🙂 Nu știu și nu mă interesează ce au făcut în firmă cu instructorul, dar ar trebui să îmi mulțumească că nu am arătat clipul unde trebuia. Minim 3 luni rămânea fără licență, spunea un fost coleg care cu asta se ocupă.

Astăzi, masculul alpha a simțit nevoia să se exteriorizeze recomandându-se telefonic ca fiind avocat Toader Avram. După o ploaie de amenințări și jigniri duse într-un monolog absurd, i-am închis. Firma jură că nu cunoaște nici un avocat cu numele ăsta. Am sunat și un avocat care ar avea numele ăsta dar nici el nu știe nimic. Apelul venea de pe unul din nr firmei și când am sunat înapoi tot el a răspuns, deci nu era spoof call. Concluzia : era instructorul . Masculul alpha fără momițe.

De aceea spun : toți românii au avocați. Orice ai discuta cu ei, o dau în avocați. Alții, fetițe de fel dau o piatra în geamul casei pe furiș și fug. Aici vine partea bună a mass mediei. iRealitatea, Antenele și  toți vânătorii ăștia de senzațional și reportaje anchetă făcute în fața școlii de șoferi sunt în stare să plătească pentru un material de genul acesta. În plus au și timp să se țină după mașini pt a observa comportamentul la volan a tuturor instructorilor școlii. Îmi spunea un amic de la o televiziune prahoveană că a stat o săptămână întreagă după doi taximetriști fix pe o problemă ca cea din articolul acesta.

Așadar, ori suntem masculi alpha, ori fetițe ascunse după avocați?

  1. Iti recomand sa-l suni si sa-i spui ca esti avocat Toader Avram si sa-l acuzi de furt de identitate sau ceva de genul asta.

    Iar filmul de ce a fost dat jos de pe TT ? Incalca vreo lege?

    • 🙂 Nu intru in jocul lui 🙂
      De pe TT pt ca nu are rost sa ne apucam sa ne certam cu toti imbecilii. Facusem public numarul de inmatriculare.

    Cristian Iosub