Traffic Guide.ro

traffic guide

Internetul este o sursă nelimitată de informații. Am căutat foarte mult timp o hartă a tării pe care să găsesc date actualizate referitoare la situația drumurilor din țară. Mă interesa foarte mult mai ales la drum lung să știu care porțiuni de drum sunt închise, de ce și până când. CNADNR are ceva de genul ăsta doar că acolo sunt datele brute puse într-un tabel. Nu sunt evidențiate pe o hartă pentru a ști exact cam care este porțiunea respectivă de drum și pe unde ai putea ocoli.

Funcționalități sunt multe pe această platformă așa că am să redau secțiunea de Întrebări Frecvente pentru a ne spune chiar băieții de la TrafficGuide cine sunt și ce așteptări să avem de la acest site. Siteul are deja vreo doi ani fiind făcut de DirectDesign, dar aplicația pt iOS (217 MB) este din august 2013.

Link website : http://www.trafficguide.ro

Link Facebook : http://www.facebook.com/TrafficGuide.ro

 

Ce este TrafficGuide?

TrafficGuide este un sistem de informare în timp real asupra condiţiilor de trafic rutier: lucrări, drumuri închise, blocaje în trafic, accidente şi viteza medie de deplasare pentru Autostrăzi, Drumuri Naţionale şi principalele artere din Bucureşti.

În ce zone sunt oferite informaţii?

Sunt oferite informaţii de trafic în două zone: Autostrăzi şi Drumurile Naţionale şi Municipiul Bucureşti. Pe măsură ce vom avea informaţii consistente şi din alte zone, ele vor fi prezentate de sistemul nostru.

Care sunt sursele de date?

Există două categorii de informaţii de trafic prezentate de sistemul nostru.

Incidente: drumuri închise sau cu circulaţia îngreunată, restricţii de viteză sau de tonaj, lucrări, accidente.

Aceste informaţii sunt preluate automat de sistemul nostru de la autorităţi şi anume: Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Poliţia Română – Centrul Infotrafic, Primăria Bucureşti, Administraţia Străzilor Bucureşti, Brigada Rutieră Bucureşti.

Informaţii de fluenţă a traficului: informaţii referitoare la viteza medie de deplasare pe diferite segmente de drum.

Informaţiile referitoare la viteza medie de deplasare provin din două categorii de surse:

  • senzori de măsurare a traficului care există în anumite zone din Bucureşti, Autostrăzi şi Drumuri Naţionale
  • informaţii referitoare la viteza de deplasare extrase din mişcarea unor flote de maşini monitorizate prin GPS. Datele provin de la companii cu care avem parteneriate şi care ne furnizează aceste informaţii anonimizate.

Platforma noastră de trafic procesează toate aceste informaţii, le fuzionează şi creează o imagine globală a vitezelor de deplasare în reţeaua rutieră.

Informaţiile referitoare la viteza de deplasare sunt prezentate doar în zonele unde există date consistente.

Ce reprezintă culorile pentru valorile de trafic afişate pe hartă?

Culorile reprezintă informaţii referitoare la viteza medie de deplasare pe diferite segmente de drum. Acestea reprezintă gradul de congestionare / încetinire al traficului pe segmentul respectiv.

Culorile reprezintă viteza de deplasare calculată în timp real pe segmentul respectiv raportată la viteza maximă admisă pe acel segment. Astfel:

  • verde: viteză de peste 60% din viteza maximă pe acel segment (ex: 50Km/h în Bucureşti, 130Km/h pe autostrăzi etc.)
  • galben: viteză între 30% şi 60% din viteza maximă pe acel segment
  • portocaliu: viteză între 10% şi 30% din viteza maximă pe acel segment
  • roşu: viteză sub 10% din viteza maximă pe acel segment

Cât de des sunt actualizate informaţiile?

Informaţiile privind incidentele (drumuri închise sau cu circulaţia îngreunată, restricţii de viteză sau de tonaj, accidente) sunt actualizate pe măsură ce ele sunt actualizate / prezentate de autorităţi.

Informaţiile privind fluenţa (viteza medie de deplasare) sunt actualizate în timp real. Sistemul nostru primeşte informaţii în timp real de la senzori şi flote de maşini monitorizate la fiecare 30 sau 60 de secunde în funcţie de sistem.

Traficul global rezultat din fuziunea tuturor surselor de date valide în acel moment este calculat de către Platforma noastră de trafic o dată la 5 minute. Ora şi minutul la care s-a făcut ultima actualizare sunt prezentate pe hartă în câmpul: „Trafic rutier la hh:mm”.

Care sunt modurile de diseminare a informaţiilor de trafic?

Informaţiile de trafic furnizate de sistemul TrafficGuide sunt accesibile gratuit prin următoarele mijloace:

Informaţiile din platforma TrafficGuide sunt disponibile şi ca API-uri pentru integrarea în aplicaţii sau website-uri third party.

Cine furnizează harta?

Hartă folosită intern în Platforma noastră de trafic este o hartă GIS folosită în majoritatea sistemelor de navigaţie disponibile în România.

Pentru afişarea ca basemap în Website şi în aplicaţiile mobile folosim o hartă distribuită gratuit http://www.openstreetmap.org. Nu ne asumăm răspunderea pentru diverse neconcordanţe ale hărţii cu realitatea.

Cine furnizează Camerele Live?

Secţiunea de Camere Live este o colecţie de camere WEB din toată ţara care au informaţii relevante referitoare la traficul rutier. Acestea sunt instalate și întreţinute de către partenerii noştrii, fiind proprietatea acestora.

 

      Cristian Iosub