Trafic de date nelimitat la Cartela Vodafone cu 0 EURO

Dupa aproape doi ani de suferinta pe Digi am decis sa portez un numar de telefon catre un alt operator.

Telekom este mult prea ocupat sa fie atent la ce seintampla pe piata. El are de reglat conturi in interior, restructurari care la nivelul tuturor departamentelor care au dus la o schimbare de organigrama si acum e mai haos fata de Cosmorom-ul anilor 2005. Clientul este afectat in mod direct prin incompetenta celor care suplinesc temporar pozitii in special pe reclamatii, accesul la datele utilizatorului sunt ca un joc de 6/49 ca nu se stie daca sunt in BSCS, in Siebel, s-au importat, dar stai ca eu nu am acces, dar creditul de ce e zero si clientul vede 6 euro, nu stim, nu noi, reveniti.

Orange este o alegere foarte buna dar e amabil numai pentru segementul de postpaid momentan. Consum traficul din abonament 9 GB lunar si fac cost suplimentar in medie inca 4 GB. Dar la 26 EUR abonamentul, nici de-al naibi nu il maresc pt trafic mai mult pentru ca imi umple contul cu tot felul de beneficii pe care nu le voi folosi niciodata (configuratia aici). Orange Cloud nu folosesc fiind mult prea legat de conturile din Google Apps, Movie Go Unlimited inclus si acces la canale TV si Liga 1 Orange (cu trafic internet gratuit) nu cred ca am folosit in ultimul an mai mult de 1 ora, Deezer am folosit cateva zile si apoi l-am dezinstalat fiind fan Zonga si YouTube.

Vodafone e ca un copil mic, mofturos, care oferta beneficii numai atunci cand e in toane bune. Straniu mi s-a parut ca era un timp cand Vodafone oferea beneficii similare Cosmote. Acum majoritatea ofertelor sunt similare Orange. Partea misto la VDF este ca majoritatea ofertelor sunt bazate pe gamification. Trebuie sa faci ceva, un cont, sa freci telefonul ca lampa lui Aladin, ceva, orice. Cum stateam la rand la fericire asteptand sa semnez cererea de portare, am luat si un SIM gratuit cu credit zero dar are servicii de prepaid. Ceva de genul asta avea si Telekom dar il dezactivau dupa 30 zile. La Telekom sample e chiar sample. Pacat de costurile de productie 😉

La activare, SIM-ul Vodafone are credit zero, putand sa il reincarci si sa beneficiezi de ofertele prepaid curente. Desi mesajul la activarea SIM-ului spune sa activez o extraoptine de minim 5 EUR pentru a beneficia de un bonus de 30.000 MB, am trimis SMS catre numarul 2777 cu textul DA in primele secunde de la activarea cartelei. Am primit SMS de confirmare la activarea bonusului de 30.000 MB, valabili 6 luni. In plus, in fiecare luna primesti inapoi net-ul folosit, pana la 30.000 MB.

Daca instalezi aplicatia Vodafone Shake si scuturi bine de tot telefonul, mai primesti 10.000 MB de internet plus trafic nelimitat (!) social & chat adica Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Whatsapp, Pinterest, Twitter, Tumblr și Viber, valabil 1 saptamana si poti reactiva saptamanal. In aplicatie scrie ca primesti 10 GB internet, in realitateprimesti 10.000 MB, nu 10.240 MB. Astia numara MB precum voturile in parlament.

In aplicatia mobile MyVodafone poti solicita un bonus de 50.000 MB valabil 1 luna de zile. Nu am inteles pentru ce, avand in vedere ca primii 30.000 MB erau deja oferiti pentru inrolarea in Net Folosesti, Net Primesti.

Pana acum am adunat 90.000 MB pe un numar de telefon nou, cu zero credit, zero date personale. Pentru portare voi mai primi la activarea noului numar si 100 GB valabili 1 an (la ce unitati de masura foloseste VDF, parca vad ca sunt numai 100.000 MB, in loc de 102.400).

De ce as mai plati abonament in conditiile in care un utilizator prepaid, fara date personale, fara contract, cu banii de un Starbucks reuseste sa aiba toate aceste beneficii?

vodafone_internet_gratuit
      Cristian Iosub