Trebuie bani la bugetul de stat !

Politia Rutiera scoate in trafic toate masinile cu radarele, incepand de marti si pana joi, in cadrul unei actiuni declansate la nivel national pentru sanctionarea soferilor care conduc cu viteza mai mare decat cea permisa, depasesc neregulamentar sau nu acorda prioritate.

Sursa : Wall-Street

 

De vis. În loc să ne ocupăm de automatizarea sistemelor de control a vitezei, scoatem tablagii pe stradă.

Polițiaaaa , recepție ! Uite cum funcționează sistemul Tutor de ani de zile.  Prin alte țări s-a trecut la nivelul următor. Hai să o luăm logic : de ce aș merge cu 130+ km/h pe autostradă? Pentru că mă grăbesc, astfel încât la o viteză mai mare, voi parcurge distanța într-un timp mai mic. Deci timp ! Atunci hai să umblăm la timp. Pui un radar aici și unul peste 10km. Sincronizezi ceasurile și bazele de date în timp real și vezi dacă a făcut 10 km în 6 minute sau în 3 minute. Matematic se da viteza medie pe baza timpului de parcurgere.

În Italia foarte rar vezi (într-un an am văzut de două ori doar) radar pe stradă la pândă. Totul e fix și anunțat de dinainte. Chiar dacă știi de ele, nu prea le poți fenta ca sunt multe. Eu până la muncă îi dau 140, apoi las la 130 că e AutoVelox (radar fix). Când cresc la 160, o las înapoi la 130 că e radar. Și decât să ții mașina în hopuri din astea, mai bine mergi civilizat !

NU CONTEST ! Ideea e bună să fie împânzită țara de radare auto, de mașini de poliție etc. Dar ceea ce sugerez este să începem să gândim și pe termen lung, nu doar de pe o zi pe alta. Perfect, sunt nșpe radare azi. Dar mâine ?

Dar, hai să ne facem că muncim până atunci…

      Cristian Iosub