Trei obiceiuri romanesti de Craciun

Decembrie este una dintre cele mai agitate luni ale anului. Toți se gândesc la Craciun, la brad și cum o să râgâie sarmale cu salata boeuf si vin. Cu toate astea, decembrie este aceeasi lună în fiecare an și parcă nu se schimbă nimic; devine chiar deprimant.

Pe facebook au început deja să apară afișe cu concertul din Timișoara a bunicului Ştefan Hruşcă. Repertoriul este cel bine cunoscut : Florile Dalbe, Trei Păstori, Afară Ninge Linistit, Linu-i Lin, Sfântă-i Sara de Crăciun și Rugă pentru Părinți. Da, plătiți 100 de lei să ascultați aceleași melodii care le ascultam la pick-up…

Al doilea obicei romțnesc este concertul lui Ștefan Bănică Junior. Sălile vor fi din nou arhi pline, femeile în extaz și nimic nou față de anul trecut, sau de acum doi ani, de acum trei ani… ați prins ideea.

În încheiere, ne vom delecta de Craciun pe ProTV cu tradiționalul Singur Acasa 1,2 sau 3; nici nu mai stiu căruia îi vine rândul anul ăsta.

În rest, sănătoși, voioși, țigăncile deja vând petarde în piața Rahova, primarul sectorului 6 a fost luat prin surprindere de zăpada anul acesta și nu a scos utilajele preferând mersul firesc al naturii când zăpada se topește la soare și la fel va fi luat prin surprindere când va ninge data viitoare. Cât despre primarul sectorului 5, pot să îi urez același lucru ca în fiecare an, pentru cât de gospodar este : La multi ani. Cu executare !

 

 

Hrusca

  1. Pe mine ma enerveaza ca mereu se dau aceleasi filme la TV si lumea inca se uita desi au devenit boring. In rest colindele sunt bine-venite oricand.

  2. Nenea Hrusca si lerul sau nemuritor. Frumoase colindele sale, nu am ce ii reprosa.

  3. Hrusca e preferatul meu, dar si Grigore Lese. Au niste colinde pe care le astept cu drag in fiecare an.

  4. Cam au inceput sa ma plictiseasca colindele astea. Aceleasi in fiecare an, parca as mai vrea si altceva.

  5. Cateva obiceiuri destea.. sunt de-a dreptul, plictisitoare.. in fiecare an aceleasi rahaturi. Dar de.. cica asta ar trebui sa fie spiritul de craciun.. fuck that. :-/

  6. Aceleasi colinde mereu incep sa ma plictiseasca teribil. Vreau si ceva mai nu, voi nu?

  7. Sambata seara a fost la PRO TV Singur acasa 1. Chiar daca a fost difuzata seria ‘Singur acasa’ aproape in fiecare an, lumea inca se uita.

    Cristian Iosub