Tristețe la Metrorex

Dimineața, în București, înțelegi cel mai bine de ce se simt ca acasă chinezii pe meleagurile noastre. Traficul poate fi comparat fie că încerci să ajungi din Drumul Taberei În Pipera cu mașina, fie cu RATB /Metrorex.

 În toată nebunia din metrou care era dimineață, am reușit să prind loc la ușa conductorului de metrou, strivit ca o sardină de nu mai puteam nici melodiile să le schimb în Zonga. De la Unirii și până în Pipera, m-am distrat copios ascultând cearta pe care o avea telefonic conductorul cu un coleg de-al său. Amândoi sindicaliști. Mărul discordiei era că au primit o notă prin sindicat conform căreia pentru un viitor prosper ar trebui votat Mickey Mouse. Problema nu era de vot ci de faptul că nu li se zice de la bun început ce avantaje vor avea. Oamenii trebuie să știe de dinainte cu ce îi va ajuta Mickey dacă ajunge președinte și vor înțelegerile pe hârtie, nu vorbe goale pentru că altfel iar se ajunge la greve până obțin ce vor.

Deci oamenii ăștia știu că au un job de care depind mii , poate zeci de mii de bucureșteni, au oportunitatea de a pre-negocia niște avantaje și sunt dispuși să își acorde votul acelui care le promite din start niște beneficii concrete. Îi doare în paișpe că vine Mickey președinte care va vinde și ultima bucată de pădure. Ei vor ca plapuma lor să fie caldă. E ok să le crească salariile cu 10% dar îi doare în cot dacă Mickey va face 29% TVA ca să argumentez cu cuvintele conductorului.

Dacă aveți șansa, prindeți un loc la ușă când vorbește la telefon un sindicalist dintr-ăsta. Nu vă mai trebuie Zonga, Kindle, nimic 🙂

În rest, viața e frumoasă, abonamentul e mai scump decât la RATB, ai șanse mari dimineața să te regăsești în clipul de mai jos

 

  1. Deja la Unirii e cam pe acolo. Mai ales la 7-8 dimineata e macel, daca nu stai pe la Eroilor, sigur vei avea de asteptat pana prinzi un metrou mai liber.

  2. Asta este una din consecintele faptului ca esti un “mic corporatist”. 🙂

  3. Oamenii încă mai votează pe sticle de ulei si telefoane Vodafone. Nu au creier mult si nici nu e nevoie de creiere ci de ștampile

  4. E foarte aglomerat la primele ore ale diminetii mai ales la Unirii si Piata Victoriei.

  5. Foarte tare clipul acela. Sunt curiosce ar iesi in diminetiile de luni pe la 7-8 daca ar filma cineva la Unirii .

  6. Ma ia cu fiori cand vad clipul asta. Imi aduce aminte ca in fiecare dimineata trebuie sa indur si eu acelasi tratament la Piata Victoriei.

    Cristian Iosub