Web Analytics

Turism electoral

Zicala de astăzi vine de la Costaiche Nistor, primar USL în localitatea Vânjuleț, Mehedinți.

În Mehedinţi, în opt localităţi au fost înregistrate prezenţe de peste 100% la referendumul de duminica trecută. Pe primul loc la prezenţă s-a clasat localitatea Vânjuleţ, unde pe liste erau înscrişi 1385 de votanţi, dar la urne au venit 1919 persoane, adică o prezenţă de 138%. Primarul Costaiche Nistor (USL) are o explicaţie şi la el: în comună a fost o nuntă mare, în plus există un penitenciar şi o casă de bătrâni.

“Pe liste într-adevăr sunt 1385, dar am un penitenciar cu 240 de oameni, apoi mai sunt 45 de la căminul de bătrâni. Iar sâmbătă am avut şi o nuntă. Până la 1900 au fost cei de la nuntă. A venit mireasa cu toată nunta la secţia de votare. Am şi poze cu mireasa cum a venit cu nuntaşii. Unde era să meargă? În plus, sunt 1000 de familii în comună care au rude la Severin”, spune primarul Costaiche Nistor.

Întrebat dacă nu cumva procentul mare de votanţi nu se datorează turismului electoral sau votului dublu, primarul a răspuns aşa: “Aia este problema dumneavoastră dacă consideraţi că e turism electoral. Chiar aşa de mult 590 de persoane pe listele suplimentare? Nu e niciun turism electoral, la noi e zonă de câmpie, nu de turism.”

Deci ăsta săracu’ ori :
– e prost de bubuie și trebuie destituit dacă nu are capacitatea intelectuală să înțeleagă ce înseamnă turism electoral și urmările acestuia
– e prost de bubuie și îl fură toți
– se crede cu trei coaie și face pe prostul până o să și-o fure de la vreunul.
Mai mulţi primari PSD au explicat că prezenţele record s-au datorat faptului că în weekend au avut loc nunţi în satele şi comunele pe care le conduc. “Am şi poze cu mireasa cum a venit cu nuntaşii. Unde era să meargă?”, a relatat un primar din Mehedinţi. Într-un sat din Vrancea s-a înregistrat la o secţie de vot o prezenţă record de 250%, iar zeci de comune din Teleorman şi Caraş-Severin rata de prezenţă a trecut de 90%.

20120802-221008.jpg

Subiecte:

AmintiriBlogInternet

      Cristian Iosub