Un mic gest de generozitate

În seara asta (joi), maine si poimâine lucrez aproape de Siena (din nou) într-un hotel aflat la în mijlocul pustietății. Frumos foc.
Ca să nu am surprize pana la munca, m-am oprit la o benzinărie sa fac plinul la mașina. Am estimat ca mai intra in rezervor cca 60€ de benzina (1.79€/litru), dar vorbeam la telefon când am introdus banii in aparatul de Self Service si am introdus 70€. Am făcut plinul liniștit si am văzut ca nu se oprea la 60€. Atunci abia mi-am dat seama. Am forțat plinul cu tot cu rezerva dar nu au încăput decât 62€. Ca sa nu las 8€ benzinăriei, m-am uitat in jur si m-am dus la cel mai aproape client : un tip care băgase benzina de 10€ intr-un scooter de 50cc. I-am zis ca mi-au rămas 8€ in pompa si dacă vrea, ii pot lăsa pompa sa bage benzina la el.

Nu am mai văzut de mult un om atât de bucuros precum el. Mi-a mulțumit 3 minute fără sa repete cuvintele . La final a scos ochii cât cepele când a văzut ce nr de înmatriculare aveam :))

De ce sunt mulțumit? Pt ca acei 8 € oricum ii pierdusem si decât sa ii las benzinăriei , i-am lăsat unui om căruia chiar ii folosește benzina aia. Îmi închipui ca am răzuit un “Gratta e Vinci” si nu am câștigat. Sau ca mi-am luat două Happy Meal. Ideea e de a nu ii lăsa unei benzinării care oricum are câștiguri intr-o zi cât salariul meu pe un an.

Un mic gest care a adus bucurie unui alt om. Nu e o suma mare dar 6 litri de benzina la un scooter înseamnă drumul lui la munca pt vreo 4 zile din câte spunea.

20130524-031546.jpg

Ai o firma si vrei sa tii tot ce se intampla sub control? Foloseste o solutie de administrare personal. Toate firmele care apeleaza la o astfel de administrare de personal au de castigat!

  1. felicitări!

    Cristian Iosub