SMS gratis cu 3SMS.ro

Cea mai mare satisfacţie a unui autor de blog este să ca mesajul să ajungă la persoanele care au cea mai mare nevoie de el. Deşi blogul nu este un business pentru mine, rolul acestuia este de a transmite acelasi mesaj către familie, prieteni şi de ce nu, către necunoscuţii internauţi care au nevoie de acea informaţie pe care o împărtăşesc. De aici vine şi pasiunea de a documenta un articol înainte de a îl publica. Pot să spun că sunt norocos să am printre cititori pe Bogdan care mi-a lăsat un mesaj la articolul de ieri, mesaj legat de un serviciu de trimitere a meajelor scrise gratuit către reţelele din România : 3SMS.ro. Am avut pasiunea de a utiliza servicii de acest gen în urmă cu vreo 6-7 ani, dar m-am oprit la un provider din Australia ca si gateway de SMS catre reţelele din România şi ori de câte ori aveam nevoie să trimis SMS, trimiteam online ajungând aproape instant. Dar, de astazi folosesc 3SMS.ro.

Cum functioneaza?

  • Scrie mesajul tau de maxim 160 caractere, un numar de telefon mobil din romania si destinatarul va primi un SMS cu textul scris de tine de la un numar scurt, 1846
  • La primul mesaj trimis catre un numar, destinatarul va primi un mesaj de notificare in care i se va explica ca SMS-ul a fost trimis de pe siteul nostru.
  • Destinatarul este informat sa nu raspunda mesajelor trimise prin serviciul nostru si sa nu se lase inselat daca mesajul ii face o propunere falsa.
  • Expedierea mesajului se face in cateva secunde si ajunge garantat catre orice numar de mobil din Romania, incluzand aici retelele Orange, Vodafone, Cosmote, Zapp
  • In fiecare zi, acelasi destinatar nu poate primi mai mult de 3 mesaje de pe 3sms.ro. Totusi utilizatori poti trimite un numar nelimitat de SMS-uri, singura regula fiind de maxim 3 pe zi catre acelasi destinatar.

Cat costa?

  • Serviciul de trimitere de SMS-uri prin 3sms.ro este gratuit. Expeditorul sau destinatarul NU sunt taxati pentru trimiterea sau primirea mesajelor de pe siteul nostru.

Partea cea mai bună este că după primul mesaj către acelaşi destinatar vine SMS-ul de informare, astfel încât restul de două vin simple. Avantajos este că toate cele 160 de caractere pot fi folosite fără a fi ataşate începuturi de SMS publicitare.

SMS-ul a fost lansat ca serviciu comercial acum mai bine de 20 de ani. Un tânăr inginer britanic, Neil Papworth trimitea acum 20 de ani primul mesaj text pe telefon, în care îi ura unui prieten un timpuriu “Crăciun fericit!”. El avea atunci 22 de ani şi lucra pentru o companie ce dezvolta tehnologii moderne. În cele două decenii care au urmat, SMS-ul a devenit mijlocul de comunicare preferat al adolescenţilor. Vreme de 20 de ani, mesajele text au înlocuit convorbirile telefonice şi a intermediat chiar înţelegeri de afaceri şi cereri în căsătorie. Acum, însă, acesta are o concurenţă destul de serioasă din partea reţelelor de socializare, pe internet, dar este încă un mijloc modern de comunicare, eficient iar eu folosesc serviciul de mesaje scrise de circa 5 – 6 ori pe zi, în special atunci când nu pot vorbi la telefon şi trebuie într-un fel sau altul să comunic asta persoanei respective, deaceea folosesc reject call with SMS.

Ţin minte, pe vremuri corporatiste în România, că foloseam tot felul de provideri externi care aveau integrare în Outlook (by the way, şi 3SMS oferă API). Apoi a venit SMSGlobal.com.au care îmi oferea aceleaşi facilităţi doar că preţul era un pic mai mare decât media pieţei. În ultima perioadă tot am întâlnit oameni dezamăgiţi pentru că Moove.ro şi-a închis prăvălia fiind redirecţionat siteul către un altul nu tocmai legal de streeming video (cronix.ro).

Dar, fiţi bucuroşi pentru că avem alternativa. Şi culmea, este GRATIS şi fără reclame în cele 160 de caractere. Cu riscul de a mă înjura băieţii de la 3SMS.ro, sper să vă ţină serverele de Crăciun 🙂 Enjoy it !

Recomandarea săptămânii
Gazduire web
  1. Nu sunt chiar atat de buni. Nu trimit mesajul intotdeauna. Am patit sa nu-mi trimita mesaje ori sa spuna ca nu mai au disponibile, sa mai incerc.

    In consecinta apelez la alte siteuri cand am nevoie de sms-uri.

Cristian Iosub