R.I.P. unpol.ro

Fiverr este un model de business pentru foarte multe siteuri de microjobs din RO.

Unul din aceste siteuri era UnPol.ro. Spun era pentru că astăzi am aflat că și-a dat ultima suflare. Idei de business avem mulți dintre noi dar secretul este să ai alături de tine oamenii potriviți și puterea financiară pentru a susține idea cel puțin un an.UnPol a avut un început frumos și treaba părea să meargă bine. Problema majoră este că tool-urile puse la dispoziție utilizatorilor erau insuficiente. Nu exista un sistem de mesagerie între cumpărător și vânzător înainte de a comanda un produs iar anunțurile nu erau verificate.

Cel putin în ultimele 6 luni au apărut foarte multe anunțuri ce conțineau materiale piratate, altele aveau în titlu anumite specificații dar în descriere erau alte specificații contradictorii, nu s-a dezvoltat absolut nimic pentru îmbunătățirea scriptului de pe spatele platformei, nu s-a adăugat nici o altă metodă simplificată de plată pentru ciubucuri (doar paypal care este puțin utilizat in RO) …

Am folosit platforma de puține ori și de fiecare dată când am apelat la fiverr în defavoarea unpol a fost tocmai datorită motivelor de mai sus. Astăzi am achiziționat două ciubucuri si urma să repet procesul lunar, timp de vreo 4 luni. Mă încânta faptul că am găsit pentru un client pe unpol ceea ce pe fiverr nu  găsisem. Din păcate plata a fost returnata in contul paypal si administratorul platformei a declarat că momentan va suspenda activitățile de pe platforma si va returna banii tranzacționați prin unpol.ro datorita numărului ridicat de anunțuri false si a utilizatorilor ce nu își onorează comenzile.

Nu e de datoria mea să ofer sfaturi nimănui dar dacă ar fi existat măcar un developer full time angajat pe unpol.ro care să administreze platforma si sa verifice anunțurile (se postau 1-2 pe zi), poate altfel am fi discutat acum.

Imi pare rău de site, sincer. R.I.P.

index

 

 

 1. Nu cred ca aveau nevoie de un developer full time.
  Un part time ar fi fost de ajuns, si la verificare la fel, nu se renteaza ca pret sa pui un developer sa verifice anunturile.

  Dar, ca deobicei, o idee nu e nici o data de ajuns.

  Odihneasca-se in pace! 🙂

 2. Totusi inca este sus site-ul. Stiu ca a fost pe la Cetin, apoi l-a vandut.. se pare ca cine s-a ocupat mai apoi de el, nu a facut-o cum trebuie.

 3. Era doar o chestiune de timp…

 4. Poate au fost returnati banii clientilor, dar mie doua ciubucuri nu mi le-au mai platit, am incercat sa trimit mail dar nu a mers. In schimb, cand era Arhi la butoane a platit.

 5. Si cand te gandesti ca se laudau “unii” pe bloguri ca l-au vandut catre altii cu 10000 (nu stim exact unitatea de masura sau moneda de schimb).
  Faptul ca se vehiculeaza sume dinastea apocaliptice si complet ireale de multe ori dauneaza atragerii de potentiali utilizatori fiindca daca merge pe ideea ca un site valoreaza cam cat produce intr-un an sau veniturile pe o luna inmultite cu 10 atunci multi inteleg ca site-ul respectiv chiar a produs 10000 de lei, euro sau dolari pentru cineva. Pana si in cel mai pesimist caz 10000 lei tot sunt bani.
  Ori romanul e invidios si automat “boicoteaza”…

  Cristian Iosub